Antena Meniu Search
x

Video "S-a auzit un zgomot puternic şi ceva a explodat. Toată lumea a fost sfâşiată chiar acolo". Momentele dramatice trăite de martorii masacrului din oraşul Kerman

Orientul stă pe un butoi cu pulbere! Gruparea teroristă ISIS a revendicat atacul din Iran, soldat cu peste 80 de morţi. Anunţul a venit abia la 24 de ore de la comiterea masacrului din oraşul Kerman. Asta după ce Iranul arăta cu degetul către americani şi Israel. 

de Redactia Observator

la 04.01.2024, 21:41

Vezi și

Reacţiile Iranului au venit imediat după ce peste 80 de persoane au murit şi alte aproape 300 au fost rănite, în atacul din oraşul Kerman. Liderul suprem, ayatollahul Seyyed Ali Khamenei a avertizat că "duşmanii răi şi criminali" vor plăti pentru tragedie. 

Victimele povestesc momentele de groază. 

Momentele dramatice trăite de martorii masacrului din oraşul Kerman

Răniţi: Mergeam şi la un moment dat am observat ceva în aer. 

Pe acelaşi subiect

- Eram în faţa moscheii înainte de pod. Dintr-o dată, s-a auzit un zgomot puternic şi ceva a explodat. Toată lumea a fost sfâşiată chiar acolo şi a căzut. 

Consilierul politic al preşedintelui iranian a sugerat că SUA şi Israel ar fi vinovate de masacru. America a reacţionat imediat şi arată cu degetul către Statul Islamic, ISIS.

Matthew Miller, purtător de cuvânt Deptartamentul de Stat al SUA: Statele Unite nu au fost implicate în niciun fel. Și orice sugestie contrară este ridicolă. Și numărul doi, nu avem niciun motiv să credem că Israelul a fost implicat în această explozie.

Spre seară, ISIS a revendicat atacul sângeros. Însă, în Irak, lângă Bagdad, un lider al miliţiei aliate cu Iran a fost ucis într-un atac cu dronă. Un oficial american a declarat că atacul a fost al forţelor SUA. În ultimele zile, Statele Unite au atacat şi forţele yemenite, gruparea houthis susţinută de Iran. 

Atacurile continuă în Orientul Mijlociu. Hezbollah şi Israel sunt într-un ping pong al bombadarmentelor pe graniţă. După ce secretarul organizaţiei paramilitare a ameninţat cu escaladarea conflictului cu Israel, Germania şi Canada au cerut cetăţenilor să păsească Libanul. 

Azi, la Beirut, a fost înmormântat şi numărul doi al organizaţiei teroriste Hamas, ucis în urmă cu două zile într-un atac cu dronă, iar în Gaza, armata israeliană anunţă că au ucis un nume important al jihadului islamic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » "S-a auzit un zgomot puternic şi ceva a explodat. Toată lumea a fost sfâşiată chiar acolo". Momentele dramatice trăite de martorii masacrului din oraşul Kerman