Antena Meniu Search
x

Premierul finlandez Sanna Marin divorţează la o lună după ce a pierdut alegerile. Renunţă şi la şefia partidului

Eşecuri pe bandă rulantă pentru premierul finlandez Sanna Marin. După ce a pierdut alegerile în aprilie şi a anunţat că va renunţa în septembrie la şefia Partidului Social Democrat, Sanna Marin a mărturisit miercuri pe Instagram că urmează să divorțeze de soțul ei, Markus Räikkönen. Cei doi sunt de 19 ani împreună, dar s-au căsătorit în 2020.

de Redactia Observator

la 12.05.2023, 17:32

Vezi și

Sanna Marin în vârstă de 37 de ani a anunţat miercuri că divorţează, la o lună după înfrângerea sa în alegerile legislative. În prezent, ea ocupă funcţia de premier interimar până când se poate forma un nou guvern de coaliție.

"Am depus împreună cererea de divorţ. Suntem recunoscători pentru cei 19 ani petrecuţi împreună", au scris Sanna Marin şi viitorul ei fost soţ Markus Raikkonen pe conturile lor separate de Instagram, asigurând că au rămas "cei mai buni prieteni".

Räikkönen este un om de afaceri și fost fotbalist profesionist. Cei doi au o fetiţă în vârstă de cinci ani şi s-au căsătorit în 2020, în timp ce Sanna Marin, în fruntea guvernului, trebuia să gestioneze criza COVID-19.

După ce a pierdut alegerile de la începutul lui aprilie, Marin a anunţat că va renunţa în septembrie la şefia Partidului Social Democrat şi va redeveni simplă deputată, respingând astfel speculaţiile privind preluarea unui post important la nivel internaţional. Ea şi-a exprimat atunci onoarea de a fi condus guvernul timp de trei ani şi jumătate, recunoscând totodată că ultimii ani i-au pus la încercare anduranţa şi că speră la o "viaţă mai liniştită". 

Sanna Marin rămâne foarte populară printre mulți finlandezi, în special printre cei tinerii cu vederi politice moderate, dar nu a fost pe placul conservatorilor. Ascensiunea ei în vârful politicii finlandeze a fost fulgerătoare. A fost primul membru al familiei ei care a urmat facultatea, a intrat în politică la 20 de ani și a urcat rapid în rândurile Partidului Social Democrat, de centru-stânga. A devenit apoi cel mai tânăr premier din lume când a preluat mandatul în 2019, la vârsta de 34 de ani.

În august 2022, Sanna Marin a intrat în atenţia presei internaţionale după ce a fost filmată în timp ce bea și dansează alături de prieteni într-o casă privată. Deşi ea şi-a apărat dreptul "a-şi petrece timpul liber ca cei de vârsta ei",  înregistrarea video a stârnit critici în rândul persoanelor care consideră comportamentul ei unul nepotrivit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Premierul finlandez Sanna Marin divorţează la o lună după ce a pierdut alegerile. Renunţă şi la şefia partidului