Antena Meniu Search
x

Sarcofagul lui Ramses al II-lea, expus în Franţa după 47 de ani. Peste 100.000 de bilete vândute deja

Împrumut excepţional din Egipt către Franţa: Sarcofagul din lemn pictat al lui Ramses al II-lea va fi prezentat la Paris pentru prima dată în 47 de ani. Totul face parte dintr-o expoziţie-eveniment dedicată marelui suveran egiptean şi aurului faraonilor, scrie Le Figaro.

de Redactia Observator

la 07.04.2023, 10:23

Expoziţia intitulată „Ramsès et l'or des pharaons" a început la San Francisco în 2022 şi va continua la Sydney în toamnă, dar sarcofagul va fi expus doar în Franţa.

La Paris, publicul va putea admira celebrul sicriu regal antropomorf din lemn de cedru, a precizat pentru AFP World Heritage Exhibitions, care îl organizează în perioada 7 aprilie - 6 septembrie la sala mare din La Villette, potrivit News.

Sarcofagul nu a fost scos din Egipt de 45 de ani

Celebrul sarcofag, expus de obicei la Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene din Cairo, nu a fost scos din Egipt de 45 de ani. A fost prezentat la Paris, la Grand Palais, în 1976, în cadrul unei expoziţii dedicate deja lui Ramses al II-lea, unul dintre cei mai faimoşi faraoni ai dinastiei a XIX-a, un mare războinic şi constructor prolific care a domnit timp de 67 de ani.

Peste 145.000 de bilete au fost deja vândute pentru expoziţie, înainte de deschiderea acesteia vineri, la Paris, mai mult decât pentru "Tutankhamon", care a primit un total de 1,4 milioane de vizitatori în 2019, au anunţat joi organizatorii.

"În Egipt avem 250 de misiuni străine (arheologice) din 25 de ţări. Cele mai numeroase, 54, sunt formate din francezi", a declarat Mostafa Waziri, secretarul general al Consiliului Suprem al Antichităţilor din Egipt, în cadrul unei conferinţe de presă.

Expoziţia prezintă peste 180 de piese originale (statui, bijuterii...), dintre care unele nu au fost niciodată scoase din Egipt. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Sarcofagul lui Ramses al II-lea, expus în Franţa după 47 de ani. Peste 100.000 de bilete vândute deja