Antena Meniu Search
x

Şase persoane au fost ucise, într-un atac armat pe o proprietate din Australia. Doi poliţişti, printre victime

Şase persoane - inclusiv doi poliţişti tineri - au fost ucise într-un atac armat şi unui asediu al unei proprietăţi izolate, în statul australian Queensland, anunţă marţi poliţia, relatează AFP, citat de News.ro.

de Redactia Observator

la 13.12.2022, 10:07

Atac armat Australia
Doi poliţişti tineri au murit în urma atacului armat - Twitter / Queensland Police

Patru agenţi de poliţie au sosit luni seara la o proprietate aflată în apropiere de orăşelul Wieambilla, la 270 de kilometri distanţă de Brisbane."Imediat ce au intrat pe proprietate, au fost ciuruiţi de focuri de armă (...). Nu au avut nicio şansă", a declarat şeful sindicatului poliţiei din Queensland, Ian Leavers.

"Doi poliţişti au fost executaţi cu sânge rece", a adăugat el. Cei doi au fost identificaţi ca fiind Rachel McCrow, în vârstă de 26 de ani, şi Matthew Arnold, în vârstă de 29 de ani. Ambii intraseră în poliţie de doi ani.

”Aceşti agenţi au făcut sacrificiul ultim pentru a asigura securitatea comunităţii noastre”, subliniază comandanta Poliţiei din Queensland, Katarina Carroll. Un alt bărbat, în vârstă de 58 de ani, a fost ucis şi declarat ”mort la faţa locului” de către poliţie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Alţi doi poliţişti au supravieţuit atacului 

Alţi doi poliţişti au supravieţuit atacului armat şi au fost transportaţi la spital, cu răni uşoare. După primele focuri de armă, o echipă specială de intervenţie formată din peste zece oameni a fost trimisă la faţa locului.

La puţin timp după ora locală 22:30, în urma unui asediu care a durat mai multe ore, trei suspecţi - doi bărbaţi şi o femeie - au fost ucişi. Identităţile lor nu au fost dezvăluite de către poliţie. Presa locală scrie că poliţia efectua cercetări cu privire la dispariţia din 2021 a unui fost director şcolar.

Atacurile armate sunt rare în Australia, o ţară care are una dintre cele mai stricte legislaţii din lume în ceea ce priveşte deţinerea armelor de foc. Armele automate şi semiautomate sunt interzise încă din 1996, când un atacator a ucis 35 de persoane.

Premierul Anthony Albanese a condamnat evenimentele şi a declarat că sunt "oribile". El a mai spus că este "o zi sfâşietoare pentru familiile şi prietenii poliţiştilor din Queensland, care şi-au pierdut viaţa la datorie".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Şase persoane au fost ucise, într-un atac armat pe o proprietate din Australia. Doi poliţişti, printre victime