Antena Meniu Search
x

Şase români condamnaţi la închisoare, în Anglia, pentru furturi în valoare totală de peste 160.000 de lire sterline

Şase români au fost condamnaţi la închisoare, în Anglia, după ce au comis zeci de furturi din magazine, valoarea totală a pagubelor depăşind 160.000 de lire sterline.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 15.04.2021, 07:49

Cei şase români au început să comită furturi în Marea Britanie în aprilie anul trecut
Unul dintre români, surprins de camerele de supraveghere când fura - Oldham Chronicle
  • Cei şase români au început să comită furturile din Marea Britanie în aprilie anul trecut.

Cei şase români erau stabiliţi în Oldham, în apropiere de Manchester, însă ancheta a scos la iveală că cei şase au comis cel puţin 81 de furturi inclusiv din magazine din Scoţia.

Conform Oldham Chronicle, Nicolae Ilea, 36 de ani, Alin Mihai, 27 de ani, Florin Costea, 51 de ani, Ştefan Florin, 31 de ani, Marius Meiosu, 25 de ani, şi Gabriel Mocanu, 36 de ani, şi-au recunoscut faptele şi au fost condamnaţi la câte trei ani şi jumătate de închisoare.

Ancheta a scos la iveală că furturile au început în aprilie anul trecut şi că cei şase români lucrau în echipă, fiecare având un rol bine stabilit. Trei dintre români distrăgeau atenţia reprezentanţilor magazinului unde se dădea lovitura, astfel încât alarma să fie acţionată în mod intenţionat, iar ceilalţi trei români să se strecoare cu produsele furate printre clienţii evacuaţi din magazinul respectiv.

Românii îşi îndreptau atenţia în special către produsele de lux precum ceasuri, electronice de mici dimensiuni, parfumuri sau sticle cu băuturi alcoolice scumpe.

Pe acelaşi subiect

Primii români implicaţi în furturile din Marea Britanie, reţinuţi în septembrie anul trecut

Anchetatorii au descoperit modul în care românii din Anglia acţionau după ce au analizat numeroase înregistrări surprinse de camerele de supraveghere din zona magazinelor unde au fost comise furturile. Marius Meiosu, Florin Costea şi Gabriel Mocanu au fost primii români reţinuţi în acest caz, în septembrie anul trecut.

În următoarele două luni, anchetatorii au efectuat mai multe percheziţii, au recuperat anumite bunuri furate şi au reuşit să-i reţină şi pe ceilalţi trei membri ai grupării, Ştefan Florin, Alin Mihai şi Nicolae Ilea.

După ce au stabilit prejudiciul la peste 160.000 de lire sterline şi i-au pus pe cei şase români sub acuzare, anchetatorii au precizat că "este clar că românii se deplasau dintr-un oraş într-altul cu obiectivul clar de a comite infracţiuni. Credeau că dacă dau lovituri în zone diferite, ar putea scăpa".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Şase români condamnaţi la închisoare, în Anglia, pentru furturi în valoare totală de peste 160.000 de lire sterline