Antena Meniu Search
x

Video Scene ireale după atacul armat din Ierusalim. Palestinenii au cântat, au împărţit dulciuri şi au lansat un foc de artificii

Două atacuri teroriste au avut loc în oraşul sfânt, în ultimele 24 de ore. Aseară 7 oameni au murit, iar alţi 10 au fost răniţi la ieşirea dintr-o sinagogă. Asasinul, un palestinian, a fost omorât. Atacul, produs chiar în Ziua de comemorare a victimelor Holocaustului, a fost catalogat drept unul dintre cele mai grave din ultimii ani. Palestinienii din Cisiordania şi Gaza l-au sărbătorit, însă, cu focuri de artificii. 

de Redactia Observator

la 28.01.2023, 21:17

Vezi și

Sunt momente de spaimă şi groază printre locuitorii din Ierusalimul de Est. Credincioşii ieşeau de la rugăciunea de seară, când teroristul a început să tragă la foc continuu.

Speriaţi, oamenii au luat-o la fugă. Cel puţin şapte au murit pe loc, iar alţi 10 au fost răniţi. Imediat după masacru, asasinul a încercat să scape şi a luat-o la goană cu maşina. După câteva sute de metri, poliţiştii l-au prins. A tras şi asupra lor, însă a fost împuşcat.

Ben Gvir, Ministrul Securității Naționale din Israel: Trebuie să facem orice este nevoie, pentru că asta nu poate continua aşa... Prietenii mei, sunt aici pentru voi.

Atac armat în Ierusalim. Autorul crimelor a fost identificat de poliţişti

Pe acelaşi subiect

Tânărul avea 21 de ani şi a acţionat  singur. Locuinţa lui a fost încercuită de forţele de ordine, iar părinţii săi au fost arestaţi. Alte 42 de persoane au fost şi ele reţinute pentru audieri.

În Fâşia Gaza, controlată de Hamas, şi în oraşele palestiniene din Cisiordania, atacul terorist a fost sărbătorit în stradă de sute de oameni, inclusiv de copii. Palestinenii au cântat, au împărţit dulciuri trecătorilor şi au lansat un foc de artificii. 

La nici 24 de ore distanţă, într-un alt atac terorist, doi oameni au fost împuşcaţi şi duşi la spital în stare gravă. Atacatorul, un palestinian de doar 13 ani, a fost neutralizat.

Tensiunile dintre palestinieni şi armata Israelului au reizbucnit după ce comandourile israeliene au ucis şapte militari şi doi civili în timpul unui raid antijihadist în Cisiordania. Conflictul israeliano-palestinian rămâne, însă, unul dintre cele mai lungi din lume. De ani de zile, palestinienii revendică Ierusalimul de Est drept capitală a unui viitor stat palestinian, în timp ce Israelul se opune şi nu acceptă divizarea.    

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Scene ireale după atacul armat din Ierusalim. Palestinenii au cântat, au împărţit dulciuri şi au lansat un foc de artificii