Școala la balcon, noua metodă de predare a unui profesor din Italia
Dacă nu merg copiii la școală, merge şcoala la ei. În plină pandemie, un profesor din Italia a inventat o nouă metodă de învăţământ: şcoala pe balcon. Cum instituţiile de învăţământ sunt închise în Napoli, profesorul a vrut să se asigure că elevii săi nu rămân în urmă cu lecţiile. Astfel, le predă copiilor din stradă. Devotamentul lui este acum apreciat de părinţii din toată peninsula.
- Idee originală de predare a unui dascăl din Italia
- Cele mai importante știri ale zilei, la Observatorul orei 19
Cu o carte de literatură în mână, Tonino Stornaiuolo porneşte pe străzile din Napoli, dis de dimineaţă. Se opreşte pe fiecare stradă pe care locuiesc elevii săi şi le predă câte o lecţie. Este profesor de geografie şi istorie, însă săptămâna aceasta a dedicat lecţiile scriitorului Gianni Rodari, care ar fi împlinit 100 de ani. Cum şcolile sunt închise, balcoanele au luat locul băncilor.
Tonino Stornaiuolo, profesor: În ziua in care s-a dat ordonanta lui Lucca, au sosit şi mesaje de la părinţii copiilor înlăcrimaţi care erau disperaţi că şcoala se închide. Deci, în momentul acela, în capul meu au început să îmi vină atâtea lucruri, vocile copiilor care plâng că s-a închis şcoala.
Gestul său a impresionat părinţii elevilor care, de multe ori, participă şi ei la lecţii. Povestea profesorului a devenit virală pe internet. Omul este dat un exemplu pentru toate cadrele didactice din italia.
Cu orele de curs în aer liber, elevii voștri vor studia de la balcon în această dimineaţă. Da, această metodă este posibilă acum.
Şcolile rămân închise în regiunea Campania până la sfârşitul lunii, dar oamenii se tem că restricţiile vor fi extinse. În Napoli, o şcoală de balet închisă pentru şapte luni a oraganizat un flashmob în Galleria Umberto 1.
Acolo unde copii merg în continuare la şcoală, măsurile îi revoltă pe unii părinţi. La o şcoală din Bellusco, elevii de la şcoala primară merg împreună la şcoală ţinându-se de o sfoară, tocmai pentru a păstra distanţa de un metru. Unii părinţi spun însă că această alternativă este mai sigură decât autobuzul şcolar.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰