Antena Meniu Search
x

Video Se anunţă o bătălie apocaliptică la Herson. Ruşii sunt aproape izolaţi, iar ucrainenii se apropie distrugând toate obiectivele inamice întâlnite pe traseu

Rachetele ruseşti au lovit, ieri, periferia Kievului, pentru prima dată după mai multe săptămâni. Au fost atacate şi alte localităţi din diferite regiuni ale Ucrainei. Conducerea de la Kiev crede că armata rusă a urmărit să marcheze, în acest fel, Ziua Statalităţii Ucrainei, sărbătorită pentru prima dată. În timp ce bombardamentele se intensifică, ambele tabere îşi întăresc forţele în jurul oraşului Herson, unde se aşteaptă o contraofensivă majoră ucraineană.

de Redactia Observator

la 29.07.2022, 08:25

Vezi și

Explozii puternice s-au produs, noaptea trecută, în zona aeroportului din Herson, ocupat de ruşi. Armata ucraineană afirmă că, în ultima vreme, a eliberat câteva localităţi din regiune şi a distrus mai multe obiective militare inamice. Trupele ruseşti din Herson sunt aproape izolate, dar ucrainenii consideră că mai au nevoie de întăriri înaintea ofensivei care ar putea aduce eliberarea oraşului. La rândul său, armata rusă îşi desfăşoară forţele din regiune pe poziţii defensive. În acest timp, atacurile aeriene continuă în întreaga Ucraină, iar ieri au fost deosebit de intense.

Ucrainenii sunt tot mai încrezători în victorie

"Trupele teroriste ale Rusiei au marcat sărbătoarea noastră (n.red. Ziua Statalităţii) printr-o intensificare a atacurilor cu rachete", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. La o şcoală militară de aviaţie din centrul ţării, cinci oameni au fost ucişi iar alţi 25 sunt răniţi, mulţi dintre ei fiind civili. După mai multe săptămâni au fost din nou bombardate obiective de lângă Kiev şi Cernihiv. La Harkov, rachetele au lovit un parc şi o magazie unde erau depozitate decoraţiuni de Anul Nou. Cinci civili şi-au pierdut viaţa în Donbas unde ruşii şi-au reluat ofensiva pentru cucerirea regiunii Doneţk.

Rezistenţa Ucrainei continuă să suscite admiraţia Occidentului. Administraţia americană a informat Congresul că, potrivit estimărilor sale, peste 75.000 de militari ruşi au fost ucişi sau răniţi. Anunţul a fost imediat calificat drept "ştire falsă" de Kremlin, care, însă, nu oferă date despre pierderile armatei sale. Impresionat, Senatul american a votat o rezoluţie care cere ca Rusia să fie declarată stat terorist. Iar congresmenii din ambele mari partide sunt de acord să trimită Ucrainei rachete cu rază de acţiune de 280 de kilometri, mult mai mare decât cele livrate în prezent. Deocamdată, Administraţia se opune, de teama escaladării războiului. Dar cu sau fără aceste arme, ucrainenii sunt tot mai încrezători în victorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Se anunţă o bătălie apocaliptică la Herson. Ruşii sunt aproape izolaţi, iar ucrainenii se apropie distrugând toate obiectivele inamice întâlnite pe traseu