Antena Meniu Search
x

Semifinala Cupei Angliei s-ar putea juca cu până la 4.000 de spectatori. Când s-ar putea întoarce pe stadion microbiştii britanici

Semifinala Cupei FA, cunoscută drept Cupa Angliei, dintre Leicester City și Southampton, a fost selectată de către guvern britanic ca fiind primul eveniment în care o să fie testată întoarcerea fanilor la un meci de fotbal.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 01.04.2021, 15:45

Tribune stadion
Stadionul Wembley - Profimedia Images
  • Semifinala Cupei FA ar putea fi jucată cu spectatori
  • Experţii vor să analizeze efectele întoarcerii mulţimii la un eveniment

Meciul din 18 aprilie se va juca în fața a 4.000 de oameni de pe stadionul Wembley, care se așteaptă să fie rezidenți ai cartierului Brent, mai degrabă decât spectatori ai cluburilor. Lucrătorii din serviciile de sănătate pot fi, de asemenea, invitați să participe la eveniment. Acesta ar fi primul pas spre drumul întoarcerii mulțimilor la evenimente sportive în vară sau în sezonul viitor.

Guvernul a subliniat că evenimentele pilot sunt concepute pentru a investiga cum să mențină oamenii în siguranță în mulțimi, mai degrabă decât să ofere suporterilor cluburilor o oportunitate de a-și vedea echipele în acțiune.

Se așteaptă ca guvernul să anunțe în curând o listă cu aproximativ 14 evenimente pilot. Semifinala Cupei FA va fi printre primele. Lista include, de asemenea, finala Cupei Carabao din 25 aprilie între Tottenham Hotspur și Manchester City și finala Cupei FA din 15 mai, precum și Campionatele Mondiale de Snooker de la The Crucible din Sheffield, care începe pe 17 aprilie.

În plus, o cursă de cai va fi, de asemenea, inclusă pe listă, precum și alte evenimente culturale și de afaceri, deoarece oficialii investighează procedurile de siguranță în diferite medii. Inevitabil, o să fie o abordare prudentă, oamenii de știință stabilind ritmul în care se vor desfăşura lucrurile. Cu toate acestea, se anticipează că numerele vor crește cu posibilitatea ca finala Cupei FA să poată fi jucată în fața a 20.000 de oameni.

Pe acelaşi subiect

Care este scopul pe termen lung

Wembley speră să adună 45.000 de fani pe arena de 90.000 de locuri pentru semifinala și finala Euro 2022. Dar pentru semifinala Cupei FA, oficialii vor să se uite pur și simplu la fluxul de oameni care intră și ies din stadion și nu vor să introducă complicația suplimentară a fanilor care călătoresc pe distanțe lungi până la joc.

Jocul Leicester-Southampton are avantajul că niciuna dintre echipe nu are sediul la Londra. Cealaltă semifinală se joacă între Chelsea și Manchester City pe 17 aprilie, potrivit Daily Mail

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Semifinala Cupei Angliei s-ar putea juca cu până la 4.000 de spectatori. Când s-ar putea întoarce pe stadion microbiştii britanici