Antena Meniu Search
x

Senatorii americani au decis ca armele de foc sa ramana la liber pe teritoriul SUA

La doua zile dupa ce teroristii au lovit din nou pe teritoriul Statelor Unite, senatorii americani au decis ca armele de foc sa ramana la liber in taramul fagaduintei

Vezi și

Este o lovitura puternica primita de Barack Obama, care era hotarat sa puna noi restrictii pentru cei care vor sa-si cumpere un pistol sau o arma.

Prin acest vot, senatorii au intors cutitul in ranile provocate de masacrul din Newtown, in care au murit 22 de copii.

Se pare ca doar sase voturi au lipsit pentru ca proiectul de lege, care prevede o mai buna verificare a antecedentelor tuturor persoanelor care vor sa cumpere arme, sa primeasca unda verde.

Presedintele Barack Obama, unul dintre cei mai sonori sustinatori ai Amendamentului, a criticat dur decizia senatorilor.

Liderul de la Casa Alba i-a acuzat pe lobbisti si aliatii lor ca au mintit in mod voit cu privire la acest proiect de lege.

“Ei sustin ca proiectul de lege ar crea un registru de tip Big Brother, chiar daca proiectul prevede exact opusul. Inca putem face schimbari care sa reduca violentele armate, atat timp cat poprul american nu renunta la acestea”, a declarat Obama.

Presedintele american a invitat la conferinta de presa si rudele victimelor masacrului de la o scoala din Newtown, unde 22 de copii si-au pierdut viata.

Cele mai recente sondaje de opinie arata ca peste 80% dintre americani sustin o mai buna verificare a antecedentelor la achizitia de arme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Senatorii americani au decis ca armele de foc sa ramana la liber pe teritoriul SUA