Antena Meniu Search
x

Video Cum vor avocaţii lui Donald Trump sa anuleze condamnarea din dosarul Stormy Daniels. Procesul s-ar putea rejudeca

Victorie după victorie pentru Donald Trump! Sentința republicanului în dosarul Stormy Daniels a fost amânată până în septembrie, deşi trebuia să fie pronunţată săptămâna viitoare. Vestea vine în contextul în care Curtea Supremă a decis acum două zile că Trump poate beneficia - în calitate de preşedinte - de imunitate în dosarul privind asaltul de la Capitoliu. Între timp, tot mai mulţi oficiali democraţi de rang înalt îi cer lui Joe Biden să părăsească cursa pentru Casa Albă.

de Redactia Observator

la 03.07.2024 , 10:21

În dosarul în care este acuzat că şi-a falsificat registrele contabile pentru a-i cumpăra tăcerea actriţei porno Stormy Daniels, Trump mai are de aşteptat. Deşi urma să-şi afle sentința pe 11 iulie, judecătorul din Manhattan a amânat pronunțarea până în septembrie. 

Sentinţă amânată până în septembrie

"Procurorul din Manhattan a considerat această afirmaţie, citez, nefondată, dar a fost de acord cu amânarea pentru ca ambele părți să depună moțiuni în acest caz", a declarat Jake Offenhartz, AFP. 

Vezi și

În opinia avocaţilor acestuia, verdictul ar trebui anulat. Asta pentru că decizia Curţii Supreme de acum două zile, cea care dă preşedintelui imunitate totală când e în calitate oficială, mai are o componentă. Dacă probele administrate într-un proces au fost obţinute în timpul mandatului prezidenţial - aşa cum s-a întâmplat cu o parte din rechizitoriul Stormy Daniels -  atunci cad şi ele sub protecţia imunităţii, chiar dacă faptele sunt anterioare preşedinţiei.

Pe acelaşi subiect

Biden, criticat după prestaţia dezastruoasă

În timp ce Trump se bucură de succes, contracandidatul său democrat - Joe Biden, atrage tot mai multe critici. Toţi ochii sunt acum pe liderul de la Casa Albă, mai ales după prestaţia dezastruoasă pe care a avut-o la dezbaterea de săptămâna trecută. 

"Ne ocupăm de tot ce ceea ce trebuia să facem... Uitaţi! Dacă...", a declarat Joe Biden, preşedintele SUA.

"Cred că este o întrebare legitimă: este acesta doar un episod sau o afecțiune? Ambii candidați trebuie să se supună oricărui test pe care doriți să îl impuneți cu privire la agilitatea și sănătatea lor mentală", a declarat Nancy Pelosi, fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor. 

Tot mai mulţi colegi i-au cerut lui Biden să părăsească cursa pentru fotoliul de președinte. Ieri, în cadrul unei conferinţe, jurnaliştii i-au pus purtătoarei de cuvânt a Casei Albe o întrebare la care tabăra lui Biden se fereşte să răspundă de luni bune.

"Are președintele Biden, la 81 de ani, Alzheimer, vreo formă de demență sau boală care cauzează acest tip de lacune?", întreabă un reporter. 

"Am un răspuns pentru dumneavoastră. Sunteți pregătiți pentru el? Este un nu. Și sper că îi puneți și celuilalt exact aceeași întrebare", a declarat Karine Jean-Pierre, purtător de cuvânt al Casei Albe.

Un sondaj recent arată că unul din trei democrați consideră că actualul lider de la Casa Alba ar trebui să renunțe la cursa pentru preşedinţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Stiri externe » Cum vor avocaţii lui Donald Trump sa anuleze condamnarea din dosarul Stormy Daniels. Procesul s-ar putea rejudeca