Antena Meniu Search
x

Video Situaţia din Ucraina devine tot mai tensionată: românii sfătuiţi să plece repede din ţară. Mircea Geoană: "Cu pistolul la tâmplă, nu e negociere"

Părăsiţi Ucraina cât mai repede! Este avertismentul Ministerului Afacerilor de Externe pentru cetăţenii români. Toate datele arată că Putin e pe punctul de a invada Ucraina, susţin în continuare americanii, iar sunetul armelor se aude tot mai aproape. Belarusul a anunţat prelungirea exerciţiilor militare cu Rusia, iar trupele ruse din Transnistria se pregătesc de luptă.

de Redactia Observator

la 20.02.2022, 20:05

Vezi și

Este răspunsul antiaerienei la atacurile care s-au intensificat în Doneţk. Imaginile au fost postate pe Twitter orele trecute. Alte imagini distribuite online arată convoaie militare ruseşti care traversează oraşe aflate la câţiva kilometri de graniţa cu Ucraina. Informaţiile sunt greu de verificat, dar vin într-un context extrem de tensionat.  Separatiştii proruşi şi Ucraina se acuză reciproc de încălcarea acordului de încetare a focului. Peste 1.500 într-o singură zi.  

"Ceea ce vedem s-ar putea transforma în cel mai mare război din 1945", spune Boris Johnson, premierul Marii Britanii. Emmanuel Macron a vorbit astăzi la telefon o oră şi 45 de minute cu Vladimir Putin, apoi altă jumătate de oră cu preşedintele Ucrainei. Speranţele unei soluţii diplomatice sunt tot mai reduse, dar negocierile continuă. "Vremea diplomaţiei încă nu s-a încheiat. Dar semnalele pe care le vedem sunt preocupante. Nu ai nevoie de spital de campanie dacă faci exerciţiu militar, cum e cel din Belarus, nu ai nevoie de sânge", a declarat Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO.

Statele Unite sunt convinse că o invazie este iminentă

Ministrul Apărării din Belarus a anunţat că exerciţiile militare comune cu Rusia, care trebuiau să se încheie astăzi, vor continua. Asta la o zi după ce Putin şi Lukaşenko au discutat ca Belarusul să găzduiască arme nucleare şi au asistat la exerciţii cu rachete hipersonice şi de croazieră. Numărul total al trupelor ruse de la graniţa Ucrainei este estimat între 169.000 şi 190.000. În timp ce continuă să nege o eventuală invazie, Moscova cere garanţii de securitate pentru dezescaladare, inclusiv retragerea NATO din Europa şi asigurări scrise că Ucraina nu va intra niciodată în Alianţă.

"Cu pistolul la tâmplă, nu se numeşte negociere", a declarat Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO. Statele Unite sunt convinse că o invazie este iminentă. Una dintre ipoteze este cea a unui atac la scară largă, iar Kievul ar fi primul atacat. Ministerul Afacerilor Externe recomandă puternic cetățenilor români să evite orice deplasări în Ucraina şi să părăsească ţara cât mai curând.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Situaţia din Ucraina devine tot mai tensionată: românii sfătuiţi să plece repede din ţară. Mircea Geoană: "Cu pistolul la tâmplă, nu e negociere"