Antena Meniu Search
x

Șofer român de 20 de ani, prins cu doi albanezi încuiați ca într-un sicriu în camion, condamnat în Anglia

Un tânăr român de 20 de ani a fost condamnat în Anglia după ce a fost prins în Portul Dover cu doi bărbați ascunși într-un compartiment secret al camionului său.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.06.2020, 14:32

Șofer român de 20 de ani, condamnat în Anglia
Șofer român de 20 de ani, condamnat în Anglia - Home Office/dailymail.co.uk
  • Stefan-Gabriel Bucur a fost prins, în februarie, când încerca să introducă ilegal în Anglia doi albanezi.
  • Migranții erau ascunși după un panou de lemn, în camionul românului de 20 de ani.

Stefan-Gabriel Bucur a fost prins de polițiștii de frontieră, în februarie, cu doi albanezi ascunși în spatele unui panou de lemn special amplasat pentru a crea o ascunzătoare, și a fost condamnat acum la doi ani și jumătate de închisoare.

Ofițerii de frontieră au observat benzile metalice suplimentare de susținere din remorcă și au ridicat placajul pentru a verifica dacă nu cumva șoferul român ascunde ceva în camionul său.

După mai bine de 20 de minute în care au încercat să desprindă placajul de lemn, ofițerii de frontieră i-au descoperit pe cei doi cetățeni albanezi care încercau astfel să treacă ilegal granița.

„Bărbații fuseseră înghesuiți în ascunzătoarea care semăna cu un sicriu. A fost nevoie de mai mult de 20 de minute ca ofițerii să scoată șuruburile și să ridice scândurile care îi acopereau”, a declarat Martin Coates, un reprezentant Forţelor de Frontieră britanice, potrivit Daily Mail.

„Din fericire, bărbații erau în stare bună de sănătate când i-am descoperit. Însă riscul la care au fost supuși a fost uriaș, având în vedere că erau ascunși într-un compartiment sigilat, fără niciun mijloc de evadare”, a mai spus Martin Coates.

Stefan-Gabriel Bucur a fost arestat pe loc și, după ce a pledat vinovat la acuzația de facilitare pentru intrarea ilegală în Marea Britanie, el a fost condamnat la 30 de luni de închisoare.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Șofer român de 20 de ani, prins cu doi albanezi încuiați ca într-un sicriu în camion, condamnat în Anglia