Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Șoferi vaccinați anti-Covid în Oregon, după ce au rămas înzăpeziți pe autostradă cu medicii de la un centru de vaccinare

Mai mulți șoferi care au rămas înzăpeziți pe o autostradă din Oregon, Illinois, au primit vaccinul anti-Covid mai repede decât ar fi crezut, după ce alături de ei a rămas blocată în zăpadă o echipă medicală care se întorcea de la o acțiune de vaccinare.

de Ana Maria Ghiarasim

la 29.01.2021 , 15:44

  • Echipa medicală a rămas blocată pe autostradă, din cauza unei furtuni de zăpadă.
  • Dozele de vaccin rămase după o acțiune de imunizare ar fi expirat în orele petrecute în blocajul de pe autostradă.

Echipa se întorcea de la o acțiune de vaccinare desfășurată la Illinois Valley High School, când a fost prinsă pe drum de o furtună de zăpadă, cu mai multe doze de vaccin asupra lor.

Știind că au cel puțin șase doze care se apropiau de data de expirare, vaccinurile anti-Covid având nevoie de condiții speciale de depozitare, echipa medicală a decis să-i întrebe pe șoferii din mașinile blocate în zăpadă dacă nu cumva doresc să se vaccineze.

Bineînțeles, altfel respectivele doze de vaccin ar fi fost compromise.

Articolul continuă după reclamă

Blocați în trafic din cauza zăpezii, șoferii s-au imunizat anti-Covid

Nedorind să irosească nicio doză, membrii personalului de la Josephine County Public Health au început să meargă de la o mașină la alta, oferind șoferilor blocați în zăpadă șansa de a primi vaccinul anti-Covid.

În ciuda condițiilor improvizate, echipa medicală era asistată de o ambulanță care ar fi putut oricând interveni în caz de reacții adverse la vaccin.

Toate dozele au fost administrate, inclusiv una pentru un angajat al biroului șerifului din Josephine care nu a putut ajunge la centrul de vaccinare din cauza ninsorii. 

Directorul de sănătate publică din Josephine, Mike Weber, a spus că a fost una dintre „cele mai tari operațiuni la din care a făcut vreodată parte”.

Ana Maria Ghiarasim Like

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri externe » Șoferi vaccinați anti-Covid în Oregon, după ce au rămas înzăpeziți pe autostradă cu medicii de la un centru de vaccinare