Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sonda spaţială Rosetta a atins cea mai mică distanţă posibilă faţă de soare

Cometa pe care o însoţeşte, de câteva luni, sonda spaţială Rosetta a trecut prin punctul de maximă apropiere faţă de Soare. Chiar dacă nu a putut fi observat direct de pe Pământ, momentul i-a pasionat pe cercetătorii de la Agenţia Spaţială Europeană

de Redactia Observator

la 13.08.2015 , 08:56

Cometa pe care o însoţeşte, de câteva luni, sonda spaţială Rosetta a trecut prin punctul de maximă apropiere faţă de Soare. Chiar dacă nu a putut fi observat direct de pe Pământ, momentul i-a pasionat pe cercetătorii de la Agenţia Spaţială Europeană

Cometa 67P a atins aşa-numitul "periheliu", punctul orbitei cel mai apropiat de Soare, în jurul orei 5, ora României. O dată cu ea s-a apropiat de astru sonda spaţială Rosetta, care, de anul trecut, urmăreşte îndeaproape cometa. Specialiştii Agenţiei Spaţiale Europene se aşteaptă, acum, să primească date ştiinţifice inedite.

Sonda Rosetta va înregistra şi modificările suferite de cometă în urma apropierii de Soare. În perioada de activitate maximă, sonda s-a îndepărtat la o distanţă mai sigură dar, chiar şi aşa, observaţiile sale sunt un adevărat tezaur pentru specialişti. Iar de îndată ce condiţiile o vor permite, Rosetta se va apropia din nou de obiectivul misiunii sale.

Vezi și

Sonda spaţială a transportat şi modulul de explorare Philae care a coborât pe suprafaţa cometei. Dar acesta a ajuns într-o zonă umbrită şi, de luna trecută, nu a mai putut lua legătura cu Pământul. Cercetătorii speră, însă, că apropierea de Soare va "reînvia" şi modului Philae iar succesul misiunii va fi deplin.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Sonda spaţială Rosetta a atins cea mai mică distanţă posibilă faţă de soare