Antena Meniu Search
x

Soția șefului GUR ar fi fost otrăvită cu metale grele. Marianna Budanova, internată în stare gravă

Soția șefului serviciilor secrete din Ucraina, Marianna Budanova, ar fi ajuns la spital cu simptome de otrăvire cu metale grele, scrie, marți, NEXTA, pe X.

de Redactia Observator

la 28.11.2023, 12:14

Soția șefului GUR ar fi fost otrăvită cu metale grele. Marianna Budanova, internată în stare gravă
Soția șefului GUR ar fi fost otrăvită cu metale grele. Marianna Budanova, internată în stare gravă - Facebook

Ziarul ucrainean Babel a fost primul care a scris despre faptul că Marianna Budanova a fost dusă la spital cu semne de otrăvire. Sursele „RBC-Ucraina” au confirmat că soția șefului Direcției principale de informații a fost otrăvită. Nu există încă o confirmare oficială a acestei informații.

Potrivit „Babel”, Budanova a fost diagnosticată cu otrăvire cu metale grele, care „nu sunt folosite în niciun fel în gospodărie și în armată”, ceea ce, potrivit interlocutorului publicației, poate indica „o încercare deliberată de otrăvire a unei anumite persoane”.

„Babel” mai scrie că starea de sănătate a femeii s-a deteriorat de mult timp, acum ea termină un tratament și va fi ținută sub control medical.

Ruşii, acuzaţi că recurg la otrăvuri pentru a-şi elimina inamicii

Rusia a fost acuzată în numeroase ocazii că a comis asasinate și tentative de asasinat cu otrăvuri care implică metale grele – care de obicei nu sunt prezente în cantități letale în viața de zi cu zi.

Budanov, un fost comando care a efectuat o serie de misiuni îndrăznețe împotriva forțelor ruse, a urcat vertiginos în rândurile serviciilor de informații militare ale Ucrainei pentru a deveni general până la vârsta de 35 de ani.

El însuși a fost ținta a nu mai puțin de 10 tentative de asasinat rusești, dintre care una, o explozie de mașină, l-a lăsat grav rănit. Într-un interviu pentru Radio Svoboda, Budanov a spus că Marianna locuia cu el în biroul său din Kiev.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Soția șefului GUR ar fi fost otrăvită cu metale grele. Marianna Budanova, internată în stare gravă