Antena Meniu Search
x

Spectacol cu tematică de Paște în Bavaria, în preajma Crăciunului

Deşi ne apropiem cu paşi repezi de sărbătoarea Naşterii Mântuitorului, locuitorii unei comune bavareze sunt mai mult cu gândul la Paşte.

de Redactia Observator

la 08.12.2019, 15:24

Vezi și

Deşi ne apropiem cu paşi repezi de sărbătoarea Naşterii Mântuitorului, locuitorii unei comune bavareze sunt mai mult cu gândul la Paşte. Conform unei tradiţii începute în 1634, la fiecare 10 ani, în această perioadă, localnicii încep pregătirile pentru un spectacol de muzică şi teatru care are drept tematică Săptămâna Patimilor şi Învierea lui Iisus Hristos.

Cu mult entuziasm şi plini de energie, localnici de toate vârstele au început repetiţiile pentru cel de-al 42-lea spectacol de acest tip din istorie. Tradiţia prevede că doar cei născuţi în comuna bavareză Oberammergau sau care locuiesc acolo de mai bine de 20 de ani pot participa la eveniment.

2400 dintre cei 5200 de rezidenţi se vor implica în spectacolul de anul viitor. Nu toţi se vor afla însă pe scenă.

Deşi tematica rămâne aceaşi la fiecare deceniu, numerele de dans şi muzică, costumele şi chiar textele scenetelor de teatru sunt modificate.

Întrucât nu se acceptă peruci sau bărbi false, majoritatea artiştilor au început să îşi lasă părul să crească încă de la începutul Postului Mare.

Tradiţia spectacolului a luat naştere după ce, în 1633, în localitatea bavareză mai mulţi oameni au murit din cauza ciumei. Atunci, consiliul local şi supravieţuitorii au promis Bisericii că vor pune în scenă secvenţele din Săptămâna Patimilor la fiecare 10 ani pentru a fi protejaţi. Legenda spune că de atunci nu au mai existat morţi provocate de ciumă în comună, astfel că localnicii continuă să îşi ţină promisiunea.

Spectacolele vor avea loc într-un amfiteatru cu 4400 de locuri în perioada 16 mai - 4 octombrie 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Spectacol cu tematică de Paște în Bavaria, în preajma Crăciunului