Antena Meniu Search
x

Video Spitale în colaps și recorduri la ATI, în toată Europa. ”Ce se va întâmpla? Trebuie să moară oameni, altfel nu văd nicio soluţie”

Sărbători Pascale sub semnul pandemiei pentru al doilea an consecutiv în Europa. Credincioşii catolici au celebrat Învierea în lockdown. Nici nu este altă soluţie, au explicat oficialii, care se luptă cu valul trei de infectări pe întreg continentul. Cea mai disperată situaţie este în Ungaria, ţara cu cea mai mare mortalitate din lume, raportată la numărul de locuitori.

de Redactia Observator

la 05.04.2021, 21:16

Vezi și

Numai în ultima săptămână, aproape 1.500 de maghiari au murit în urma infecţiei cu coronavirus şi 45.000 s-au infectat. Sunt cifre imense pentru o ţară care are jumătate din populaţia României. Lockdownul a fost prelungit încă de luna trecută, însă noile tulpini îl fac aproape ineficient.

Valul trei al pandemiei a îngenunchiat şi Polonia 

În Polonia, spitalele sunt aproape de colaps. 200.000 de oameni au fost testaţi pozitiv în ultima săptămână, iar 3.300 sunt în stare gravă şi critică.

Pacient: ”Nu vor mai fi locuri în toate spitalele. Ce se va întâmpla? Nu ştiu. Trebuie să moară oameni, altfel nu văd nicio soluţie”.

Pe acelaşi subiect

67.000 de francezi, depistați cu Covid în 24 de ore

Cea mai mare rată de infectare din Europa este în Franţa. Numai ieri aproape 67.000 de oameni au aflat că sunt infectaţi cu coronavirus.

Olivier Veran, ministrul francez al Sănătăţii: ”În 2-3 săptămâni vom avea vârful de pacienţi în unităţile de terapie intensivă. Va fi un număr uriaş, pentru că deja avem peste 5.000 la ATI”.

De sâmbătă, ţara a reintrat în lockdown general. Francezii sunt de acord cu măsura, nu şi cu respectarea ei însă.

Petreceri clandestine la nivel înalt, în Franța

Nici mai marii ţării nu sunt mai consecvenţi. O anchetă a fost deschisă în Hexagon, după ce o investigaţie jurnalistică a scos la iveală că mai mulţi miniştrii ar fi participat la petreceri clandestine, cu caviar şi şampanie, unde un meniu poate ajunge la 500 de euro.

Este tot mai clar că vaccinul funcţionează, cel puţin pe termen scurt. Dacă la începutul anului, raportau şi 60.000 de cazuri noi într-o zi, ieri au fost confirmaţi cu SARS CoV2 doar 2300, în Marea Britanie. 

Numărul morţilor a scăzut şi el dramatic, de la aproape 2.000 la jumătatea lui ianuarie, la doar 10 ieri. Totul în contextul în care mai bine de jumătate din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Spitale în colaps și recorduri la ATI, în toată Europa. ”Ce se va întâmpla? Trebuie să moară oameni, altfel nu văd nicio soluţie”