Antena Meniu Search
x

Statele Unite sunt gata să înceapă negocierile de pace cu Rusia

Consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, i-a spus luni omologului său rus că Washingtonul este pregătit să se angajeze în discuţii diplomatice prin mai multe canale, inclusiv angajament bilateral, a anunţat Casa Albă într-un comunicat, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 21.12.2021, 08:01

Statele Unite sunt gata să înceapă negocierile de pace cu Rusia
Statele Unite sunt gata să înceapă negocierile de pace cu Rusia - Profimedia Images

Sullivan i-a spus lui Iuri Uşakov, consilier pentru politică externă al preşedintelui rus Vladimir Putin, că ”orice dialog trebuie să se bazeze pe reciprocitate şi să abordeze preocupările noastre cu privire la acţiunile Rusiei”, potrivit Casei Albe.

După ce a desfăşurat aproximativ 100.000 de militari în apropierea Ucrainei, Rusia a făcut săptămâna trecută propuneri vizând limitarea rolului Statelor Unite şi NATO în fosta Uniune Sovietică şi în Europa de Est şi a îndemnat la negocieri de urgenţă cu Washingtonul.

Acţiunile militare ale Rusiei în apropiere de Ucraina au amplificat tensiunile dintre Moscova şi NATO, iar Alianţa a cerut Rusiei să nu invadeze statul vecin, fostă republică sovietică. Rusia respinge acuzaţiile că ar plănui o invazie şi susţine că răspunde la ceea ce ea consideră a fi ameninţări la adresa propriei securităţi din cauza relaţiilor tot mai strânse ale Ucrainei cu NATO şi a aspiraţiilor Kievului de a adera la Alianţă.

Moscova a transmis vineri că vrea o garanţie obligatorie din punct de vedere juridic din partea NATO că organizaţia va renunţa la orice activitate în Ucraina şi în general în estul Europei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Statele Unite sunt gata să înceapă negocierile de pace cu Rusia