Antena Meniu Search
x

Video Conflictul Rusia-Ucraina, departe de final. NATO respinge pretenţiile lui Putin, în timp ce UE ameninţă cu sancţiuni

Tensiunile dintre NATO şi Rusia se amplifică! Alianţa Nord-Atlantică a refuzat să ia în calcul lista de pretenţii ale Moscovei, începând cu solicitarea ca Ucraina să nu fie acceptată în NATO. Nu a ajutat nici faptul că regimul de la Moscova îşi intensifică prezenţa militară în apropierea flancului estic al Alianţei. Însă Vladimir Putin nu îşi face probleme, mai ales că a mai găsit o metodă prin care să ofenseze atât Uniunea Europeană, cât şi Curtea pentru Drepturile Omului.

de Redactia Observator

la 17.12.2021, 08:28

Vezi și

NATO a respins cu fermitate lista de pretenţii ridicate de Vladimir Putin, pentru a se retrage de la graniţa cu Ucraina.

Jens Stoltenberg, secretar general NATO: Nu vedem niciun semn că aceste acţiuni încetează sau încetinesc. Din contră, continuă.

Alianţa Nord-Atlantică nu înţelege nici temerile preşedintelui Rusiei cu privire la prezenţa trupelor NATO pe flancul estic al blocului.

Jens Stoltenberg, secretar general NATO: Noi cooperăm cu Ucraina în materie de apărare, nu într-un mod care să constituie o ameninţare pentru Rusia. Adevăratul agresor este Rusia

Pe acelaşi subiect

Volodymyr Zelenskyy, Preşedintele Ucrainei: Sper sincer ca, pe viitor, Alianţa să continue să-şi menţină poziţia şi să nu cedeze în faţa ameninţărilor sau pretenţiilor altor state. 

Ucraina, Georgia şi Moldova au semnat, de altfel, un tratat comun prin care cer Rusiei să se retragă din teritoriile lor, pe care încearcă de ani buni să şi le anexeze. De asemenea, liderul de la Kiev solicită Uniunii Europene, Statelor Unite şi Marii Britanii să urgenteze aplicarea unor sancţiuni economice dure regimului de la Moscova.

Volodymyr Zelenskyy, Preşedintele Ucrainei:: Este important să existe sancţiuni şi să fie aplicate mai degrabă înainte decât după ce s-ar produce un conflict. Dacă vor fi aplicate după declanşarea conflictului, nu ar mai avea niciun sens. 

Liderii europeni cu ochii pe conflictul Rusia-Ucraina

La summitul încheiat aseară, liderii Uniunii Europene au convenit să impună Rusiei noi sancţiuni, dacă va ataca Ucraina. 

Ursula Vonderleyen: Dacă Rusia va trece la acţiune împotriva Ucrainei, Uniunea Europeană va fi în măsură să adopte sancţiuni care să o facă să plătească un preţ uriaş. 

Vladimir Putin nu pare impresionat de absolut nimic şi îşi continuă politica agresivă, mai nou la adresa Republicii Moldova, care a interzis accesul unor activişti ruşi, care intenţionau să participe ca observatori la alegerile prezidenţiale din regiunea separatistă Transnistria. Purtătorul de cuvânt de la Kremlin a transmis că această acţiune a regimului de la Chişinău nu va fi trecută cu vederea. 

Şi, parcă pentru a complica şi mai mult situaţia, Vladimir Putin a exclus orice înăsprire a legislaţiei privind violenţa domestică, deşi Rusia a fost condamnată la CEDO în urma proceselor declanşate în cazul a patru femei bătute de partenerii lor. Potrivit statisticilor unor organizaţii non-profit, în Rusia există 16 milioane de femei lovite de partenerii lor. Iar legislaţia, în loc să devină mai dură, s-a relaxat, după ce Biserica Ortodoxă Rusă a decretat că justiţia nu trebuie să intervină în familii, pentru că le va distruge.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Conflictul Rusia-Ucraina, departe de final. NATO respinge pretenţiile lui Putin, în timp ce UE ameninţă cu sancţiuni