Antena Meniu Search
x

Coreea de Nord: Tirul cu rachete, un EXERCIŢIU în vederea LOVIRII bazelor SUA din Japonia

Tirul efectuat de Coreea de Nord luni cu patru rachete balistice în direcţia Japoniei a fost un exerciţiu în vederea lovirii bazelor americane în Japonia, în caz de necesitate, a anunţat agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA, citată de AFP.

Tirul efectuat de Coreea de Nord luni cu patru rachete balistice în direcţia Japoniei a fost un exerciţiu în vederea lovirii bazelor americane în Japonia, în caz de necesitate, a anunţat agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA, citată de AFP.

Şeful statului nord-coreean Kim Jong-Un a supervizat personal acest tir de încercare efectuat de o unitate de artilerie şi a ordonat el însuşi declanşarea acestuia, a adăugat KCNA, potrivit căreia obiectivul exerciţiului a fost antrenamentul pentru "lovirea eventuală a bazelor forţelor imperialiste americane de agresiune în Japonia"

Potrivit agenţiei de presă nord-coreene, Kim Jong-Un a descris cele patru rachete ca fiind "atât de precise încât semănau cu avioane care fac acrobaţii aeriene în formaţie".

Trei dintre cele patru rachete lansate luni au căzut în apele teritoriale japoneze. În urma acestor tiruri, Japonia şi SUA au cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, programată pentru miercuri.

Pe acelaşi subiect

 Rezoluţiile Consiliului interzic în mod normal Coreii de Nord orice utilizare a tehnologiei rachetelor balistice.

Aceste tiruri de rachete de luni par să fie un răspuns al Phenianului la începerea manevrelor militare anuale ale Coreii de Sud şi ale SUA săptămâna trecută, comentează AFP.

 Kim Jong-Un ceruse atunci forţelor sale armate 'să fie în alertă maximă în faţa situaţiei dramatice în curs, în care un război adevărat poate izbucni în orice moment', potrivit KCNA.

SUA contraatacă

Armata americană a informat luni că a început să desfăşoare sistemul antirachetă THAAD în Coreea de Sud, la câteva ore după ce Phenianul a anunţat noi teste cu rachete balistice.

SUA şi Coreea de Sud au încheiat în iulie un acord de instalare a sistemului antirachetă după o altă serie teste cu rachete şi încercări nucleare ale regimului de la Phenian.

China, care susţine că sistemul antirachetă american THAAD (Terminal High Altitude Area Defense - apărare finală la mare altitudine) va aduce atingere propriei sale securităţi şi va spori riscurile de conflict în regiune, a decretat mai multe măsuri considerate în Coreea de Sud ca sancţiuni.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord: Tirul cu rachete, un EXERCIŢIU în vederea LOVIRII bazelor SUA din Japonia