Antena Meniu Search
x

Supraviețuirea miraculoasă a unui bebeluș din UK căruia medicii i-au dat 10% șanse la viață. Sofia s-a născut prematur, cântărind 500g

Un bebeluș născut prematur a sfidat șansele de supraviețuire care i-au fost date de medici. Sofia cântărea doar 500 de grame, la naștere, fiind mai mica decât palma mamei sale. După cinci luni petrecute în spital, fetița a fost externată.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 24.02.2021, 09:22

Sofia, alături de părinții săi
Sofia, alături de părinții săi - NHS Lanarkshire
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Unul dintre cei mai mici supraviețuitori ai nașterii premature, Sofia s-a născut la 22 de săptămâni și patru zile, pe 2 octombrie, scrie BBC.  Medicii i-au dat doar 10% șanse de supraviețuire.

Însă, micuța alături de părinții săi au părăsit spitalul pe 10 februarie, după ce au trecut prin “cele mai îngrozitoare 132 de zile din viața lor”.

“Până la 20 de săptămâni totul a fost în regulă. Apoi, o săptămână mai târziu am simțit o durere puternică, așa că am mers la spital, unde mi s-a spus că urmează să intru în travaliu. După 10 zile de repaos la pat, Sofia a apărut pe lume. Nu ne-am așteptat să supraviețuiască, dar abia atunci a început lupta pentru supraviețuire”, povestește mama Sofiei.

Bebeluș mai mic decât o palmă

La naștere, Sofia cântărea 500 de grame și măsura 26 de centimetri. Primele trei luni di viață le-a petrecut într-un incubator.

“Sofia era atât de fragilă, iar pielea sa era transparentă. A trebuit să aștept o săptămână pentru a o ține în brațe pentru prima dată”, a declarat femeia.

Bebelușul a supraviețuit unui defect cardiac, sângerează în prima etapă a creierului, hemoragie craniană, o boală oculară, retinopatia de prematuritate (ROP) și numeroase infecții.

Plămânii ei nu erau pe deplin dezvoltați, așa că a fost ventilată mecanic. Inclusiv acasă poartă un mic tub care o ajută să respire mai bine. 

“Sofia se simte foarte bine acasă. Are un zâmbet minunat”, a povestit mama fetiței. 

Medicii au declarat că pentru bebeluș urmează o perioadă dificilă, cu multe controale medicale, dar evoluția sa este pozitivă. 

“Sofia este o inspirație pentru to’I și suntem atât de fericiți că acum este acasă cu familia ei. În numele tuturor angajaților care au fost implicați în îngrijirea ei, aș dori să le urez Sofia și părinților ei tot binele pentru viitorul lor împreună", a declarat medical Cheryl Clark.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Supraviețuirea miraculoasă a unui bebeluș din UK căruia medicii i-au dat 10% șanse la viață. Sofia s-a născut prematur, cântărind 500g