Antena Meniu Search
x

Suspect arestat după ce a intrat în Curtea Supremă din Colorado, stat care l-a scos pe Trump de pe buletinele de vot. Bărbatul avea un pistol şi a aprins focul pe scări

Un bărbat a fost arestat, marţi, după ce a pătruns cu un pistol în clădirea Curţii Supreme din Colorado, în Denver, şi a aprins un foc pe o scară, a anunţat poliţia, potrivit Reuters, citată de news.ro.

de Redactia Observator

la 03.01.2024, 08:00

Suspect arestat după ce a pătruns în clădirea Curţii Supreme din Colorado, stat care l-a scos pe Trump de pe buletinele de vot. Bărbatul avea un pistol şi a aprins focul pe scări
- Profimedia

Poliţia l-a arestat pe Brandon Olsen, în vârstă de 44 de ani, sub acuzaţia de incendiere, jaf şi tâlhărie, spunând că acesta a fugit de la locul unui accident de maşină la scurt timp după ora 1 dimineaţa, a pătruns prin efracţie în Ralph L. Carr Colorado Judicial Center din centrul oraşului Denver şi a tras cu arma de foc într-un geam.

Bărbatul s-a predat poliţiei fără incidente

Poliţia a declarat că Olsen a luat cheile de la un agent de securitate neînarmat pe care l-a ameninţat cu arma şi a urcat la etajul şapte al clădirii, unde a tras focuri de armă şi a aprins un incendiu pe casa scării, care a fost stins în scurt timp de sistemul de aspersoare.

Olsen s-a predat poliţiei fără incidente, în jurul orei 3 dimineaţa, a precizat Departamentul de Poliţie din Denver într-un comunicat. Deşi suspectul a fost dus la spital şi a fost externat de către personalul medical, nimeni nu a fost rănit, a precizat Patrula de Stat din Colorado într-un comunicat. Nu era clar dacă Olsen era reprezentat de un avocat care să poată face o declaraţie în apărarea sa. Motivul spargerii a fost neclar, dar patrula de stat din Colorado a exclus cu totul orice legătură cu recenta decizie a Curţii Supreme din Colorado privind candidatura lui Donald Trump la preşedinţie.

Curtea Supremă din Colorado l-a descalificat pe fostul preşedinte de pe buletinul de vot pentru alegerile primare republicane din acest stat pentru rolul său în atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA de către susţinătorii săi.

Instanţa a decis că lui Trump îi este interzis de o prevedere constituţională americană care interzice oricărei persoane care "s-a implicat în insurecţie sau rebeliune" să ocupe o funcţie publică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Suspect arestat după ce a intrat în Curtea Supremă din Colorado, stat care l-a scos pe Trump de pe buletinele de vot. Bărbatul avea un pistol şi a aprins focul pe scări