Antena Meniu Search
x

Sute de persoane au ramas blocate in deriva, pe doua sloiuri de gheata desprinse de tarmul Letoniei

Peste 500 de persoane, printre care se afla femei si copii, au ramas in deriva pe doua sloiuri imense de gheata, pe Marea Baltica, la o distanta de circa 700 de metri de tarmurile Letoniei, anunta serviciile de urgenta de la Riga.

O operatiune masiva de salvare a fost declansata si este in curs de desfasurare in Golful Riga. Mai multe elicoptere si nave ale marinei militare sunt implicate in aceasta misiune.

Conditiile meteo nefavorabile si valurile inalte ingreuneaza eforturile de salvare.

Conform primelor rapoarte de la fata locului, 500 de persoane se aflau pe o banchiza in zona plajei Vakarbulli, iar alte 43 erau captive pe un alt ghetar plutitor, pe plaja Majori. Din ultimele informatii reiese ca aproape 200 de persoane au fost deja salvate si aduse pe mal.

Ministerul Leton de Urgente a facut un nou apel la cetateni sa nu se aventureze pe gheata instabila. Multi dintre cei ramasi in larg au profitat de vremea frumoasa si au iesit la pescuit sau la plimbari de promenada pe marea inghetata.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Situatiilor de urgenta, Victoria Sembele, a spus ca situatia este critica, vantul bate cu putere, iar cele mai multe barci implicate in operatiunea de salvare sunt ambaracatiuni destinate apelor continentale si nu sunt pregatite pentru valurile din Marea Baltica.

sursa: Antena 3

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Sute de persoane au ramas blocate in deriva, pe doua sloiuri de gheata desprinse de tarmul Letoniei