Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Tânăr român snopit cu bastonul de un carabinier, pe o stradă din Italia. Polițistul este cercetat disciplinar

Un polițist italian este cercetat disciplinar, după ce mai mulți trecători l-au filmat cum, în timpul unei arestări, lovește fără milă, cu bastonul, un tânăr român de 25 de ani. Incidentul a avut loc vineri seara, în centrul istoric al orașului Rieti, unde carabinierii fuseseră chemați să intervină pentru a opri un individ cara avaria mașinile parcate.

De Veronica Micu la 28.11.2022, 11:29
Tânăr român snopit cu bastonul de un carabinier, pe o stradă din Italia. Polițistul este cercetat disciplinar - capturi video livesicilia.it

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un român de 25 de ani, beat, a fost arestat de polițiști, după ce a creat haos în centrul istoric al orașului Rieti. Conform jurnaliștilor locali, tânărul ar fi speriat trecătorii, ar fi hărțuit o femeie, nevoită să se refugieze în propria mașină, apoi ar fi avariat mai multe autoturisme parcate. Polițiștii au dat de urma românului în apropierea unui bar, iar imaginile filmate de martori îl arată pe tânăr pe stradă, în timp ce se dezbracă de cămașă și fuge de carabinieri. Plin de sânge și vizibil amețit, tânărul se prăbușește la pământ, moment în care unul dintre cei doi agenți fuge spre el, apoi începe să-l lovească cu bastonul.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

Potrivit Rieti Life, românul nu și-a încheiat noaptea de violențe aici: în secția de poliție, odată ce i-au fost scoase cătușele, ar fi atacat carabinierii.

Pe acelaşi subiect

În total, aproximativ zece apeluri au fost primite de poliție din cauza haosului creat de tânăr.

Agentul bătăuș, cercetat disciplinar. Ce spune Poliția din Rieti

Reprezentanții Poliției din Rieti au anunțat că agentul filmat în timp ce-l lovea cu bastonul pe românul de 25 de ani este cercetat disciplinar. 

"În jurul miezului nopții, în centrul istoric al orașului Rieti a intervenit un echipaj de poliție, în urma a numeroase apeluri la 112 care semnalau un tânăr, în evidentă stare de ebrietate, care avaria mașini în apropierea gării. Persoana s-a mutat apoi în Piazza Oberdan, continuând să strice tomberoane și alte bunuri, până când a fost interceptată de agenți în imediata apropiere a unui bar. Individul și-a scos cămașa, apoi a fugit și s-a prăbușit la pământ în timp ce încerca să se sustragă de la identificare. Ofițerii – dintre care unul a folosit blackjack – au ajuns la el și l-au imobilizat, pentru a-l însoți apoi la secția de poliție", explică polițiștii într-un cumunicat.

"După ce, inițial, s-a liniştit, bărbatul s-a înfuriat din nou, atacându-i pe cei doi poliţişti, care, în timpul încăierarii, au suferit vătămări corporale. Tânărul, cetăţean român în vârstă de 25 de ani, a fost arestat (...) Referitor la imaginile care arată momentul reținerii, deși este evident că subiectul se află în stare de ebrietate, unul dintre agenți folosește bastonul din dotare; pentru acest comportament a fost deja declanșată o anchetă disciplinară împotriva sa și a fost sesizată autoritatea judiciară", se mai arată în informarea Poliției din Rieti.

Între timp, pentru românul de 25 de ani a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, în așteptarea desfășurării procesului penal împotriva sa.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Tânăr român snopit cu bastonul de un carabinier, pe o stradă din Italia. Polițistul este cercetat disciplinar