Antena Meniu Search
x

Foto Tânăra care s-a ras în cap, prefăcându-se bolnavă de cancer, pentru a face rost de bani din donaţii, închisoare pentru 5 luni în Anglia

O femeie în vârstă de 29 de ani care s-a prefăcut că are cancer şi s-a ras în cap pentru a-şi convinge prietenii şi cunoscuţii că este bolnavă în stadiu terminal, totul pentru a primi suma de 8.5000 de lire, a primit sentinţa de 5 luni de închisoare. Femeia a făcut totul pentru a face rost de bani ca să-şi plătească nunta de vis.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.12.2020, 17:03

  • A primit sentinţa de 5 luni de închisoare.
  • Trebuie să restituie o donaţie de 2.000 de lire sterline.

Toni Standen, în vârstă de 29 de ani, din Widnes, Cheshire, a inventat o poveste potrivit căreia fusese diagnosticată cu cancer în stadiu terminal pentru a face rost de bani. Le-a spus tuturor mai avea doar două luni de trăit.

Astfel, prietenii săi au lansat o pagină de strângere de fonduri pentru a o ajuta atât pe ea, cât şi pe partenerul ei James să aibă „nunta pe care o merită”. Era „ultima ei dorinţă”, iar cei dragi nu şi-au dorit decât să îi îndeplinească visul înainte de moarte.

Toni Standen s-a prezentat miercuri, 23 decembrie, în faţa unei instanţe judecătoreşti din Chester şi a pledat vinovată pentru fraudă. A primit sentinţa de 5 luni de închisoare şi trebuie să restituie o donaţie de 2.000 de lire sterline făcută de un om de afaceri local.

Serviciul de urmărire penală a declarat că Toni Standen le-a spus celor doi prieteni ai săi, Ashlea Rowson și Jennifer Douglas, că a fost diagnosticată cu cancer vaginal în stadiu terminal. Ba mai mult, le-a trimis prietenilor actualizări periodice cu privire la tratamentul ei cu claritate, în detaliu, motiv pentru care nimeni nu şi-ar fi închipuit că minte.

De asemenea, potrivit Daily Mail, și-a ras capul pentru a apărea ca şi când fusese supusă tratamentului cu chimioterapie şi a împărtăşit imaginile pe reţelele de socializare.

Tânăra s-a prefăcut bolnavă de cancer, deşi tatăl ei a sfârşit răpus de aceeaşi boală

Ulterior a susţinut că mai are doar două luni de trăit şi a menţionat că dorinţa ei este ca tatăl ei, Derek, în vârstă de 57 de ani, care era de asemenea pe moarte de cancer, să o plimbe la altar, în ziua nunţii.

Prietenii au început să strângă banii pentru „nunta de vis”, însă aceasta a avut loc după moartea tatălui, la Biserica Catolică Sf. Beda din Widnes. Un videoclip a fost însă prezentat în memoria acestuia, în care bătrânul i-a transmis un mesaj special.

„Mama şi fratele ei erau răpuşi de durere când i-au auzit vocea, dar ea a ţinut mai apoi un discurs fără cusur, ba chiar a spus şi câteva glume. Era foarte binedispusă” a spus un apropiat.

Suma de 8.500 de lire sterline fusese strânsă, iar după nunta dintre Toni şi soţul ei, James, cei doi au plecat într-o lună de miere în Turcia, imediat după eveniment.

La scurt timp însă, oamenii au ănceput să aibă suspiciuni, iar în final Toni a recunoscut că totul a fost doar o invenţie pentru a face rost de bani. Nu avusese cancer niciodată, dar nu a deranjat-o să se prefacă pe moarte din cauza bolii care în final l-a răpus pe tatăl ei.

Şi-a cerut iertare după ce a fost prinsă cu minciuna 

„Vă iubesc, sunt recunoscătoare pentru tot ce aţi făcut în ultimii doi ani. Îmi pare foarte rău pentru toate acestea, sunt jenată și cu inima frântă și chiar acum mă lupt. Vreau să spun atât de multe, dar mă lupt cu mine pentru că nu ştiu de unde să încep. În momentul de față nu știu dacă Jim și cu mine vom divorța, nu îl învinovățesc dacă o va face și nu vă învinovățesc pe niciunul dacă acesta este sfârșitul, înţeleg complet şi va trebui să trec şi peste asta”.

„Ai continuat să înfrumuseţezi minciuna spunând că mai ai doar câteva săptămâni de trăit. Nu accept faptul că nu te-ai putut opri. Nu numai că nu te-ai oprit, ci ai agravat totul susţinând interviuri în ziare pentru a genera simpatie publică. Ai folosit banii strânşi din generozitatea străinilor pentru a-ţi plăti nunta şi vacanţa. Ai continuat să primeşti bani multe luni. Oricine ar fi îngrozit de comportamentul tău.” a declarat judecătorul Sanders, cel care a condamnat-o pe Toni la 5 luni de închisoare.

„A folosit acei bani pentru a-şi finanţa nunta şi vacanţa, în condiţiile în care tatăl ei era cu adevărat bolnav. Se pare că s-a săpat din ce în ce mai adânc în înșelăciune pe măsură ce treceau anii (din 2015) și părea incapabilă să spună adevărul și să pună capăt înșelăciunii. Un om de afaceri local a donat 2.000 de lire sterline, deoarece a fost atât de emoționat de situația ei dificilă. Într-o declarație personală a afaceristului a declarat că se va gândi de două ori înainte de a dona din nou altui om. Este clar că totul va avea un efect devastator asupra ei, dar ea este de vină şi acum va petrece atât Crăciunul, cât şi alte luni în închisoare” a menţionat şi Neil Colville, procuror principal pentru CPS Mersey Cheshire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Tânăra care s-a ras în cap, prefăcându-se bolnavă de cancer, pentru a face rost de bani din donaţii, închisoare pentru 5 luni în Anglia