Antena Meniu Search
x

Galerie foto Tată român condamnat în Anglia, pentru uciderea bebelușului său de doar 6 luni. Mama a încercat să acopere rănile cu pastă de dinți

Doi români stabiliţi în Anglia, părinții unui băiețel de 6 luni care a murit după ce a suferit traumatisme severe, au fost condamnați la închisoare de o instanță din Liverpool.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.11.2021, 12:19

Mihai-Catalin Gulie, în vârstă de 28 de ani, a fost găsit vinovat de uciderea lui Robert Ion, în urma unui proces care a durat trei săptămâni, relatează publicația Chester Standard

Gabriela Ion, în vârstă de 35 de ani, a fost găsită vinovată că a provocat/permis moartea lui Robert.

Cei doi s-au prezentat vineri, în fața instanței, unde Gulie a fost condamnat la închisoare pe viață. El trebuie să stea 20 de ani după gratii, înainte de a fi eligibil pentru a solicita eliberarea condiționată.

Gabriela Ion a fost condamnată la trei ani de închisoare.

Pe acelaşi subiect

Mihai-Catalin Gulie si Gabriela Ion, parintii lui Robert Ion

chesterstandard.co.uk

Bebeluşul Robert fusese diagnosticat cu sindromul Down

La naștere, bebeluşul Robert fusese diagnosticat cu sindromul Down şi îşi petrecuse primele luni din viaţă în spital. Anul trecut, înainte de Crăciun, copilul a fost luat acasă, unde locuia împreună cu părinţii şi sora sa mai mare, în Mersey Road, Widnes, un oraș în comitatul Cheshire.

Pe 18 februarie a acestui an, mama s-a dus la magazin, în jurul orei 11.26. S-a întors câteva minute mai târziu, la 11.30. Când a intrat în casă, Mihai-Catalin Gulie i-a spus că micuțului Robert nu mai respiră. Au început să-i pună apă pe față și l-au bătut pe spate. Pentru că nu cunoștea limba engleză, bărbatul a rugat un prieten de familie să sune la ambulanță.

Robert Ion

chesterstandard.co.uk

Paramedicii l-au găsit pe Robert pe canapea, fără semne de viață, așa că au început imediat manevrele de resuscitare. După șase minute, l-au luat pe micuț cu ambulanța și l-au dus la spital. În urma evaluărilor, medicii au descoperit că băiețelul se afla într-o stare critică. Suferise o fractură de craniu și o leziune cerebrală ireversibilă și avea coaste fracturate. În mod tragic, în ciuda eforturilor depuse de personalul medical, Robert a murit trei zile mai târziu, pe 21 februarie.

Potrivit cheshire-live.co.uk, mama copilașului ar fi încercat să ascundă rănile provocate de tată cu pastă de dinți. 

A fost declanșată o anchetă și ofițerii i-au arestat pe ambii părinți, fiind suspectați de uciderea bebelușului. Ulterior, cei doi au fost puși sub acuzare.

Anchetator: "Moartea lui Robert a fost îngrozitoare"

În timpul audierilor, Mihai Cătălin Gulie a declarat că îl iubea pe Robert și nu l-ar fi rănit niciodată. El a negat că l-ar fi lovit pe copil, spunând că l-a tratat ca pe o „bijuterie”.

Inspectorul Nigel Parr, responsabil de anchetă, a declarat: "Acesta a fost un caz extrem de dificil și emoționant pentru toți cei implicați. Moartea lui Robert a fost îngrozitoare. El luptase deja în primele luni ale vieții cu diverse probleme de sănătate, doar pentru a suferi mai mult. Apoi i s-a luat viața cu cruzime de către oamenii care ar fi trebuit să aibă cel mai mult grijă de el. Ceea ce au făcut Gulie și Ion este de neimaginat, iar acum se confruntă cu consecințele acțiunilor lor în spatele gratiilor. Salut sentințele pronunțate de instanță și mulțumesc ofițerilor care au lucrat la acest caz foarte dificil și provocator și care au ajutat la obținerea acestor condamnări și a dreptății pentru Robert".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Tată român condamnat în Anglia, pentru uciderea bebelușului său de doar 6 luni. Mama a încercat să acopere rănile cu pastă de dinți