Antena Meniu Search
x

Tensiunile escaladează: Taiwanul și-a pregătit avioane de luptă pentru a preveni orice acțiune a forțelor aeriene chineze

Tensiunile escaladează între Taiwan și China. Ministerul Apărării de la Taipei a anunțat că a trimis avioane de luptă pentru a preveni o incursiune a forțelor aeriene chineze. Nu este pentru prima dată când Guvernul Taiwanului susține că se va apăra dacă țara va fi atacată.

de Redactia Observator

la 22.12.2022, 09:36

Taiwanul și-a pregătit avioane de luptă pentru a preveni orice acțiune a forțelor aeriene chineze
Taiwanul și-a pregătit avioane de luptă pentru a preveni orice acțiune a forțelor aeriene chineze - Profimedia

Taiwanul a mobilizat avioane de luptă pentru a avertiza să se îndepărteze 39 de avioane chineze care intraseră în zona sa de apărare aeriană din sud-estul ţării, a anunţat joi Ministerul Apărării de la Taipei, relatează Reuters, citat de News.ro

Taiwanul s-a plâns în ultimii doi ani de misiuni repetate ale forţelor aeriene chineze în zonele sudice ale zonei sale de identificare a apărării aeriene (prescurtată ADIZ). La incursiunea de joi au participat 21 de avioane de vânătoare şi patru bombardiere H-6, precum şi avioane de avertizare timpurie, antisubmarin şi de realimentare aeriană, a detaliat Ministerul Apărării din Taiwan, potrivit sursei citate.

Multe dintre aceste avioane au survolat o cale navigabilă cunoscută sub numele de Canalul Bashi către o zonă din largul coastei de sud-est a insulei, potrivit unei hărţi furnizate de minister. Trei nave ale marinei chineze au fost, de asemenea, detectate în apropierea Taiwanului, a precizat ministerul.

De ce a trimis Taiwanul avioane de luptă

Pe acelaşi subiect

Taiwanul a trimis avioane de luptă nespecificate pentru a face avioanele chinezeşti să se îndepărteze, în timp ce sistemele de rachete au monitorizat zborul acestora, a precizat ministerul, folosind o formulare standard.

Anunţuri separate ale guvernului taiwanez au declarat că divizia de cercetare şi dezvoltare a Ministerului Apărării, Institutul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie Chung-Shan, organizează un exerciţiu de tragere cu rachete în această săptămână pe coasta de sud-est a insulei.

China, care revendică Taiwanul ca fiind teritoriul său, şi-a intensificat în ultimii ani presiunile asupra insulei autoguvernate pentru ca aceasta să accepte conducerea Beijingului. Guvernul Taiwanului respinge pretenţiile chineze şi afirmă că doreşte pace, dar că se va apăra dacă va fi atacat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Tensiunile escaladează: Taiwanul și-a pregătit avioane de luptă pentru a preveni orice acțiune a forțelor aeriene chineze