Antena Meniu Search
x

Termenul-limită acordat Ucrainei de Rusia. Ce s-ar putea întâmpla dacă Zelenski întoarce spatele ofertei de la Kremlin

Rusia nu mai are răbdare: administraţia de la Kremlin a anunţat termenul-limită acordat Ucrainei pentru a lua o decizie cu privire la participarea la negocierile propuse de Moscova, în Belarus. Este a patra zi de la declanşarea invaziei Ucrainei, iar preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că ţara sa intentează un proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție a ONU de la Haga.

de Redactia Observator

la 27.02.2022, 14:48

Ce s-ar putea întâmpla dacă Zelenski întoarce spatele ofertei de la Kremlin
Ce s-ar putea întâmpla dacă Zelenski întoarce spatele ofertei de la Kremlin - Profimedia

Duminică, ora locală 15:00. Acesta e termenul-limită acordat de ruşi oficialilor ucraineni, pentru a decide dacă sunt sau nu de acord cu oferta de negociere pusă pe masă de administraţia de la Kremlin. Rusia a propus o discuţie între cele două delegaţii, în oraşul Gomel din Belarus. Vladimir Medinsky, şeful delegaţiei ruse şi mâna dreaptă a preşedintelui Vladimir Putin, a declarat agenţiilor de presă de stat că Moscova va aştepta până atunci răspunsul Ucrainei. "Imediat ce primim confirmarea, vom porni spre noua rundă de negocieri", a precizat Medinsky. "Dorim să fie pace."

Moscova propune noi negocieri cu Ucraina, în Belarus

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat în cursul aceleiaşi zile că e dispus să negocieze cu Rusia, dar a refuzat  propunerea de a trimite o delegaţie în Belarus. Ţara condusă de Alexandr Lukaşenko este un aliat declarat al Rusiei şi a jucat un rol important în invazia Ucrainei, scrie CNN. Trupele trimise de Kremlin au traversat graniţele Belarusului, decizie sancţionată de Statele Unite ale Americii. Duminică, Zelenski a afirmat că "acţiunile agresive" de pe teritoriul Belarusului arată că nu e posibil să poarte negocieri în această ţară. Potrivit Ministerului Apărării din Ucraina, autorităţile au interceptat o rachetă lansată spre Kiev din Belarus.

Zelenski a discutat la telefon cu Lukaşenko

Pe acelaşi subiect

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă duminică, în a patra zi a invaziei ruse a Ucrainei, că a discutat la telefon cu omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko. ”Am discutat cu Aleksandr Lukaşenko”, anunţă şeful statului ucrainean într-o postare pe Facebook, fără să facă alte precizări.

Ce se întâmplă dacă Ucraina refuză oferta Rusiei

SUA a sugerat, joi, că Zelenski rămâne "ţinta numărul 1 a agresiunii ruseşti", afirmaţie reluată ulterior chiar de preşedintele ucrainean. "Dacă resping negocierile, Ucraina va fi responsabilă pentru baia de sânge", a avertizat Medinsky. "Rămânem în expectativă până la 15:00, aşteptând răspunsul Ucrainei."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Termenul-limită acordat Ucrainei de Rusia. Ce s-ar putea întâmpla dacă Zelenski întoarce spatele ofertei de la Kremlin