Antena Meniu Search
x

TEROAREA continuă în Franţa. Dezvăluiri ŞOCANTE despre jihadiștii care au ucis un preot

Cei doi jihadişti care au ucis marţi un preot într-o biserică din nordul Franţei s-au cunoscut cu numai câteva zile înaintea atacului prin intermediul unei mesagerii criptate.

Cei doi jihadişti care au ucis marţi un preot într-o biserică din nordul Franţei s-au cunoscut cu numai câteva zile înaintea atacului prin intermediul unei mesagerii criptate, scrie antena3.ro.

Conform ultimelor informaţii obţinute în urma investigaţiei, cei doi jihadişti, Abdel Malik Petitjean şi Adel Kermiche, ambii în vârstă de 19 ani şi aflaţi în atenţia serviciilor de informaţii franceze, au avut primul contact pe data de 22 iulie, când au discutat cu ajutorul mesageriei Telegram.

Prin intermediul aceleiaşi mesagerii criptate Abdel Malik Petitjean a difuzat şi o înregistrare video în care el jură credinţă grupării jihadiste Statul Islamic şi ameninţă că va comite un atentat în Franţa. Autorităţile franceze au fost informate de înregistrare de către un serviciu secret dintr-o ţară neprecizată şi au găsit-o apoi, pe 24 iulie, şi pe telefonul mobil al unui anume Omar C., tot în vârstă de 19 ani şi cu domiciliul la Paris, acesta fiind în prezent arestat.

Citeşte şi NOI detalii în cazul atacului dintr-o biserică franceză. Dialog TERIFIANT între atacatori şi călugărițe. “Ți-e frică să mori?”; “Atât timp cât vor exista bombe asupra Siriei, vom continua atentatele. Și acestea vor avea loc zilnic”

Însă aceleaşi autorităţi nu au reuşit să determine la timp identitatea celui care a lansat mesajul, întrucât din dosarul lui Abdel Malik Petitjean lipsea poza, pentru că se considera că el este în Siria.

Prin urmare, acesta chiar a comis atacul din 26 iulie, când el şi Adel Kermiche au pătruns într-o biserică din localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray, unde i-au tăiat gâtul preotului şi au rănit grav o altă persoană pe care au încercat să o ucidă în acelaşi mod, fiind apoi ucişi în intervenţia forţelor de ordine.

Nu este clar dacă între ei a existat un intermediar. Investigatorii anchetează în prezent mai mulţi suspecţi din anturajul celor doi, printre care se numără un văr al unuia dintre terorişti şi un refugiat sirian a cărui fotocopie de pe paşaport a fost găsită asupra lui Kermiche. Acesta din urmă încercase să plece în Siria de două ori în 2015 şi a fost inculpat pentru legături cu terorismul şi plasat în detenţie în Franţa, dar a beneficiat de o eliberare condiţionată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » TEROAREA continuă în Franţa. Dezvăluiri ŞOCANTE despre jihadiștii care au ucis un preot