Antena Meniu Search
x

Galerie foto Thailanda a amenajat un spital Covid în aeroportul din Bangkok, pentru a face față noului val de infectări

Thailanda a transformat un depozit de marfă de pe aeroportul Don Muang din Bangkok într-un spital de campanie de 1.800 de paturi, pentru a face față noului val de infectări cu Covid-19. Aici vor fi internate cazurile mai puțin severe, urmând ca în spitale să fie tratați pacienții cu forme grave de Covid-19.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.07.2021, 17:51

Thailanda a raportat, miercuri, un număr record de cazuri de infectare cu Covid-19: 16.533, la care se adaugă 133 de decese asociate COVID în 24 de ore. În total, de la debutul pandemiei și până acum, în Thailanda au fost raportate 543.361 de cazuri de Covid-19 și 4.397 de decese.

Spitalul de pe aeroportul din Bangkok, pentru pacienții Covid cu simptome mai puțin severe

La aeroportul Don Muang, muncitorii au forat pereți pentru instalațiile de toaletă, iar voluntarii au montat paturi și au adus așternuturi.

"Acesta este un spital de campanie de nivel 1+, care poate primi un număr mare de pacienți ce prezintă simptome mai puțin severe", a declarat pentru Reuters Rienthong Nanna, directorul spitalului Mongkutwattana.

Pe acelaşi subiect

"Dar dacă starea pacienților se deteriorează, aceștia vor fi mutați la un alt spital de campanie, numit Spitalul de teren Pitak Rachan", a adăugat el.

Numărul cazurilor de Covid-19, în creștere în Thailanda

Rienthong, un general-maior pensionat și un lider ultra-regalist, a spus că spitalul de campanie nu funcționează încă, deoarece sunt necesare mai multe pregătiri. Numărul infecțiilor va continua să crească și vor fi necesare mai multe spitale de campanie, a adăugat el.

Creșterea numărului de cazuri COVID-19 din Capitală a pus presiune asupra sistemului de sănătate al orașului, iar guvernul s-a confruntat cu critici publice în legătură cu campania lentă de vaccinare. 

Thailanda și-a propus să vaccineze 50 de milioane de oameni până la sfârșitul anului, dar până în prezent a reușit să imunizeze doar 5,6% din cei peste 66 de milioane de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Thailanda a amenajat un spital Covid în aeroportul din Bangkok, pentru a face față noului val de infectări