Antena Meniu Search
x

Video Tina Turner, o legendă la capăt de drum. O viață de poveste împărțită între abuzuri, drame, boli și o iubire unică. "Vreau timp pentru mine acum"

De astăzi Tina Turner, regina Rock and Roll, e legendă. S-a stins la vârsta de 83 de ani, după o carieră impresionantă şi o boală de care a încercat să scape inclusiv prin eutanasiere.

de Redactia Observator

la 25.05.2023, 21:05

Vezi și

Viaţa i-a dat lovituri grele - a fost bătută crunt de primul soţ, a făcut curăţenie în casele bogaţilor ca să aibă ce mânca, apoi şi-a pierdut ambii copii. Dar Tina a trecut prin toate şi va rămâne pentru generaţiile ce vor veni un model de artist şi de supravieţuire. Pur şi simplu, the best! 

Tina Turner: Vreau timp pentru mine acum, ca să mă bucur de viaţă.

O viață de poveste împărțită între abuzuri, drame, boli și o iubire unică

Şi s-a bucurat de viaţă, în felul ei. Cu o forţă de care nici ea nu ştia că e capabilă şi un talent pe care l-a primit ca dar, la naştere.

Pe acelaşi subiect

Anna Mae Bullok s-a născut in 1939, în Tennesee, Statele Unite, într-o familie modestă. Părinţii au abandonat-o când era copil şi a fost crescută de bunică. După moartea acesteia s-a mutat în Saint Louis, unde l-a întâlnit pe Ike Turner.

În 1962, cei doi s-au căsătorit. Iar Anna a devenit Tina Turner. Pe scenă totul prea perfect. În spatele strălucirii, însă, Tina avea parte de abuzuri şi bătăi crunte, greu de imaginat.

Tina Turner: Sunt Tina Turner. Eu şi soţul meu tocmai am avut un conflict. Am 36 de cenţi şi un card. Dar dacă îmi daţi o cameră vă jur că vă dau banii înapoi.

Filmul, inspirat din realitate, redă perfect momentul în care Tina decide să plece, păstrând din căsnicie lecţia de viaţă, doi băieţi, şi numele. A devenit un model pentru femeile de pretutindeni, victime ale abuzului.

Tina Turner: Am avut parte de multă violenţă. Case incendiate, maşini lovite, adică acte de violenţă de cea mai joasă speţă.

Primii ani după divorţ au fost grei. Făcea curățenie în casele bogaților şi vâna taloanele cu reduceri din magazine. În paralel, încerca să îşi construiască o carieră solo, pe propriile picioare.

Anul 1984 este momentul de cotitură al carierei. Tot ce a lansat după melodia "Private Dancer" a devenit un hit. Lumea privea uluită la fenomenul Tina Turner. O carieră impresionantă. 180 de milioane de albume vândute, 12 premii Grammy şi mai bine de 30 de ani de concerte sold out peste tot în lume.

Tina Turner: Cum te simţi la 60 de ani? Arăt eu ca o femeie de 60 de ani? Nu. Şi nici nu trebuie să ne purtăm ca atare.

În 2013, la vârsta de 73 de ani, Tina Turner se căsătoreşte cu iubitul ei mai tânăr cu 16 şi se stabilesc amândoi în Elveţia. La 3 săptămâni de la nuntă artista suferă un atac cerebral. E nevoită să înveţe să meargă din nou. Şi reuşeşte asta, chiar pe tocuri. Dar după 3 ani e diagnosticată cu cancer. Viaţa îi dă, din nou, lovituri cumplite. Ambii ei băieţi mor, iar ea ajunge să ia în calcul inclusiv eutanasierea, din cauza complicaţiilor bolii. Soţul ei nu e de acord şi, pentru a o salva, îi donează chiar un rinichi.

Aseară, în casa ei din Zurich, Tina Turner s-a stins. Fani şi vedete deopotrivă şi-au arătat aprecierea pentru o carieră şi o viaţă impresionante.

Fani: O iubesc pe Tina Turner, unul dintre cei mai buni oameni de pe planetă.

- E o legendă. Fiecare s-a regăsit câte un pic în povestea vieţii ei.

O poveste care nu va fi uitată niciodată. La fel ca doamna cu voce de aur, păr inconfundabil şi picioare de legendă. Pur şi simplu, the best.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Tina Turner, o legendă la capăt de drum. O viață de poveste împărțită între abuzuri, drame, boli și o iubire unică. "Vreau timp pentru mine acum"