Antena Meniu Search
x

Foto "Toată Italia este în pericol". Cel puţin 94% dintre municipalităţile italiene sunt expuse riscului de inundații şi alunecări de teren

Cel mai important oficial al Italiei în caz de catastrofe a avertizat luni că întreaga țară este „în pericol”, după ce o alunecare de teren a sfâșiat insula Ischia, ucigând opt persoane și declanșând o luptă politică, relatează Politico. A fost raportat a fi cel mai grav dezastru care a lovit Ischia în ultimii 20 de ani. Patru persoane sunt încă dispărute.

de Redactia Observator

la 29.11.2022, 10:53

"Toată Italia este în pericol". Cel puţin 94% dintre municipalităţile italiene sunt expuse riscului de inundații şi alunecări de teren
"Toată Italia este în pericol". Cel puţin 94% dintre municipalităţile italiene sunt expuse riscului de inundații şi alunecări de teren - Profimedia Images

Cel puțin 94% dintre municipalitățile italiene sunt expuse riscului de inundații, alunecări de teren și eroziune de coastă, potrivit Departamentului de Protecție Civilă al Italiei. „Toată Italia este în pericol”, a declarat Fabrizio Curcio, care conduce departamentul, într-un interviu pentru La Stampa, citat de Politico. 

Dezastrul a fost raportat a fi cel mai grav care a lovit Ischia în ultimii 20 de ani, cu 126 de milimetri de ploaie căzând în șase ore. Patru persoane sunt încă dispărute.

Duminică, cabinetul premierului Giorgia Meloni a declarat stare de urgență pe insulă și a aprobat 2 milioane de euro pentru a aborda consecințele alunecării de teren. 

Reacţia politicienilor la dezastru e ipocrită, susţin criticii

Pe acelaşi subiect

Criticii spun că decizia guvernului vine prea târziu și susțin că răspunsul politicienilor la dezastru este unul ipocrit, subliniind că o amnistie semnată de guvernul 5 Star-League în 2018 a acordat o amânare construcțiilor ilegale din țară, în ciuda instabilității hidrogeologice a Italiei.

Primarul Torino, Stefano Lo Russo, a declarat: „Doare să văd declarațiile politicienilor care sunt responsabili pentru amnistia lansată de guvernul 5 Star-League în 2018, susținută și de Frații lui Meloni din Italia”.

„Este și mai trist că în această țară forțele politice se ocupă de instabilitatea hidrogeologică doar atunci când se întâmplă tragedii de acest tip”, a adăugat el.

Liderul de extremă dreaptă a Ligii, Matteo Salvini – care este în prezent ministrul Infrastructurii al Italiei și era viceprim-ministru când a fost semnată amnistia – a evitat criticile și a îndemnat prin Twitter că este timpul să „securizăm țara de la nord la sud”.

Alunecarea de noroi nu a fost singurul dezastru natural din Italia din această toamnă. 11 oameni au fost uciși de inundațiile fulgerătoare în regiunea centrală Marche în septembrie, în urma ploii torenţiale, un eveniment susţinut de oamenii de știință a fost exacerbat de schimbările climatice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Toată Italia este în pericol". Cel puţin 94% dintre municipalităţile italiene sunt expuse riscului de inundații şi alunecări de teren