Antena Meniu Search
x

Toţi perdanţii din alegerile prezidenţiale din Franţa se coalizează împotriva lui Marine Le Pen, candidata extremei drepte în turul al doilea

Prezidenţiabilul Benoit Hamon a reacţionat imediat după publicarea primelor estimări şi exit-poll-uri, cerându-le alegătorilor socialişti să voteze în al doilea tur al scrutinului prezidenţial pentru Emmanuel Macron, tocmai pentru a învinge Frontul Naţional, scrie Reuters.

Prezidenţiabilul Benoit Hamon a reacţionat imediat după publicarea primelor estimări şi exit-poll-uri, cerându-le alegătorilor socialişti să voteze în al doilea tur al scrutinului prezidenţial pentru Emmanuel Macron, tocmai pentru a învinge Frontul Naţional, scrie Reuters.

Potrivit estimărilor, candidatul socialist a reuşit să obţină 6-7% din voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale, având în vedere lipsa de popularitate a administraţiei socialiste din Franţa.

Aceste procente ar urma în al doilea tur să se îndrepte spre candidatul de centru-stânga de la En Marche, care nu a deţinut niciodată o poziţie aleasă şi a fost promovat în politică de actualul preşedinte Francois Hollande.

Hamon a declarat că formaţiunea socialistă a suferit o ”lovitură istorică” în primul tur al alegerilor anticipate şi a cerut o victorie ”cât mai puternică” în faţa Frontului Naţional.

Premierul Cazeneuve le-a cerut tuturor democraţilor să voteze în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale pentru Macron.

Nu doar socialiştii cer alegătorilor să-l susţină pe Macron. Un fost premier conservator le-a cerut alegătorilor să-l sprijine fără ezitare pe candidatul En Marche.

”Fără nicio ezitare, în ceea ce mă priveşte noi trebuie să ne adunăm în spatele lui Emmanuel Macron”, a declarat fostul prim-ministru Jean-Pierre Raffarin, care a făcut parte din tabăra Les Republicans a lui Francois Fillon.

Prezidenţiabilul Les Republicans, Francois Fillon, şi-a recunoscut duminică seara înfrângerea în primul tur al alegerilor prezidenţiale şi a anunţat că va vota pentru Emmanuel Macron, transmite BBC.

Într-un discurs extrem de scurt, politicianul conservator şi-a avertizat susţinătorii cu privire la pericolul reprezentat de ascensiunea extremei-drepte şi de o victorie a lui Marine Le Pen în cursa pentru palatul Elysee.

”Extremismul nu poate aduce decât durere şi dezbinare în Franţa”, a declarat candidatul Les Republicans.

Francois Fillon s-a clasat pe poziţia a treia cu 19% din voturi, potrivit celor mai multe estimări şi exit-poll-uri publicate imediat după închiderea urnelor în Hexagon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Toţi perdanţii din alegerile prezidenţiale din Franţa se coalizează împotriva lui Marine Le Pen, candidata extremei drepte în turul al doilea