Traficanți români de droguri reținuți în Spania

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 13.10.2020, 16:39.
Actualizat: 13.10.2020, 16:42

Mai mulți traficanți români de droguri au fost reținuți în Spania, după ce autoritățile locale au reușit o captură record de stupefiante.

Drogurile erau comercializate în special în România, Spania și Germania

Polițiștii spanioli au indisponibilizat 355 de kilograme de marijuana

La Voz de Galicia

Traficanții au fost ridicați din Yuncler, oraș situat în provincia Toledo, însă gruparea avea ramificații în mai multe orașe din Spania și chiar în mai multe țări din Uniunea Europeană.

Conform La Voz de Galicia, polițiștii spanioli au reușit, cu ajutorul inclusiv a autorităților române, indisponibilizarea a 355 de kilograme de marijuana care ar fi urmat să ajungă în special pe piața din Germania.

De altfel, ancheta a scos la iveală că traficanții de droguri comercializau aproape orice drog posibil, dar în special marijuana, cocaină, heroină și cannabis.

Traficanții făceau călătorii frecvente în localități precum Coruna, Huelva, Vigo, Valencia, Almeria, Madrid și Toledo și se coordonau cu liderii grupării care proveneau din București, Constanța și Arad.

Capturarea celor 355 de kilograme de marijuana este considerată lovitura finală dată grupării de traficanți de droguri, care a mai încasat două lovituri în ultima perioadă, când s-au confiscat patru kilograme de heroină în Madrid și 36 de kilograme de heroină în București.

10 rețineri s-au efectuat în acest caz, printre care liderii români ai grupării, dar și trei colaboratori spanioli.

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.