Antena Meniu Search
x

Video Tragedia aviatică din Indonezia. Piloții nu au răspuns la ultimele indicații ale turnului de control, au descoperit anchetatorii

O defecțiune a comunicării între piloți și controlorii de trafic aerian a apărut ca un prim focus al anchetei privind prăbușirea de weekend-ul trecut a unui avion Boeing 737 în Indonezia, scrie The Wall Street Journal.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 14.01.2021, 17:49

Lipsa de comunicare a echipajului avionul cu turnul de control este analizată de experți - Profimedia Images

Transmisii ignorate de echipajul avionului

Echipajul din cabina avionului Sriwijaya Air, care s-a prăbușit în Marea Java la câteva minute după decolare, nu a reușit să recunoască sau să răspundă la două transmisii radio ale controlorilor de trafic aerian, care au întrebat piloții de ce aeronava s-a abătut de la ruta sa desemnată, în timpul urcării, după decolarea de pe aeroportul Internațional din Jakarta.

În loc să zboare spre nord-est, așa cum era de așteptat, avionul a virat spre nord-vest și la un moment dat, un controlor a instruit piloții să execute un viraj pentru a reveni pe drumul cel bun, cerință care a rămas fără răspuns, potrivit wsj.com.

Este prea devreme pentru a trage concluzii definitive cu privire la succesiunea evenimentelor dinaintea prăbușirii avionului cu 62 de persoane la bord, spun experții.

O cutie neagră a fost deja recuperată

Autoritățile indoneziene au anunțat deja că înregistratorul de date de zbor al aeronavei, una dintre așa-numitele cutii negre, a fost recuperat de scafandri marți și dus la un laborator, astfel încât conținutul său să poată fi descărcat.

Autoritățile au declarat că cred că a fost identificată și locația înregistratorului de voce din cabină - care este cealaltă cutie neagră, dar marea agitată a împiedicat recuperarea.

Deocamdată, potrivit experților, lipsa de răspuns a echipajului la indicațiile turnului de control ar putea indica confuzie sau o distragere a pilotului. O posibilitate este că o problemă mecanică sau de control al zborului ar fi putut capta complet atenția piloților.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Tragedia aviatică din Indonezia. Piloții nu au răspuns la ultimele indicații ale turnului de control, au descoperit anchetatorii