Antena Meniu Search
x

Update Tragedie în Italia, 14 morți și un sigur supraviețuitor, un copil de 5 ani, după ce s-au prăbușit cu telecabina Stresa-Mottarone

Tragedie în Italia, 14 oameni au murit, duminică, după ce s-au prăbușit cu o telecabină care leagă lacul italian Maggiore de un munte învecinat, în provincia Verbano. Telecabina Stresa-Mottarone duce turiștii și localnicii din faimosul oraș Stresa, pe lacul Maggiore, la aproape 1400 de metri deasupra nivelului mării, până la vârful muntelui Mottarone în 20 de minute.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.05.2021, 13:11

Vezi și

UPDATE: Bilanțul tragediei din Stresa a urcat la 14 morți, după ce copilul de nouă ani, care fusese resuscitat, a murit la spital. În prezent, singurul supraviețuitor este un băiețel de cinci ani care a suferit numeroase traumatisme.

„Am făcut tot posibilul, dar după câteva ore de încercări, copilul mai mare nu a reușit”, a anunțat directorul general al spitalului Regina Margherita din Torino.

Printre victimele găsite decedate la fața locului se numără și un copil de 2 ani.

Rapoartele inițiale anunțau 13 morți și două persoane grav rănite. Este vorba de doi copii, care au fost transportați de urgență la spitalul Regina Margherita din Torino, scrie La Repubblica.

Pe acelaşi subiect

Primul băiat, de 5 ani, a suferit traumatisme craniene, traumatisme toraco-abdominale și fracturi ale membrelor inferioare. Ar fi conștient. Băiatul de 9 ani a fost reanimat și i se fac mai multe investigații.

„Martorii au văzut cabina mișcându-se repede și apoi, la înălțimea stâlpului, s-a rostogolit și a fost aruncată în jos”, a spus primarul orașului Stresa, Marcella Severino. 5 persoane au fost găsite între fiarele contorsionate ale cabinei, celelalte au fost aruncate în afară. Ele nu au fost încă identificate. 

Telecabina prabusita in Italia

Profimedia Images

Telecabina a căzut din punctul cel mai înalt al traseului

Accidentul a fost anunțat și pe Twitter de serviciul de salvare montană.

”Accident grav la telecabina Stresa-Mottarone. Salvamont și alte echipe de salvare sunt la fața locului. Au intervenit și două elicoptere ambulanță”, se arată în anunțul postat pe Twitter.

Cauzele nu sunt încă cunoscute, dar cabina, care a ajuns lângă ultimul stâlp, prin urmare, într-unul dintre cele mai înalte puncte ale călătoriei spre muntele de lângă Lacul Maggiore, a căzut, probabil din cauza unei frânghii care ar fi cedat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un camion cu pompieri s-a răsturnat în drumul spre locul tragediei

Echipele de salvare trimise la fața locului au ajuns cu mare greutate, deoarece zona de dedesubt este inaccesibilă. 

La urcarea spre Mottarone, un camion de pompieri s-a răsturnat, dar niciunul dintre salvatori nu ar fi fost rănit. Drumurile care duc spre vârf au fost închise.

”Este un accident foarte grav, a declarat Walter Milan, purtător de cuvânt al Salvamont. Echipele de intervenție au ajuns imediat după prânz la locul unde cabina căzuse de la mare înălțime și zăcea zdrobită la pământ”, a adăugat Milan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Tragedie în Italia, 14 morți și un sigur supraviețuitor, un copil de 5 ani, după ce s-au prăbușit cu telecabina Stresa-Mottarone