Antena Meniu Search
x

Video Tragedii în lanț provocate de ”viscolul secolului”, în SUA. Oamenii care au ieșit din casă pe furtună s-au rătăcit și au murit înghețați pe străzi

Creşte bilanţul celor ucişi de viscolul secolului în Statele Unite. Sunt cel puţin 63 de morţi, jumătate dintre ei doar în oraşul Buffalo, unde a fost decretată stare de urgenţă. Autorităţile le cer oamenilor în continuare să nu iasă din case. Pentru mulţi locuitori, situaţia este dramatică, pentru că nu mai au mâncare şi medicamente.

de Redactia Observator

la 27.12.2022, 20:40

Vezi și

Este sunetul de coşmar cu care oamenii din Buffalo se culcă şi se trezesc de mai bine de patru zile. Autorităţile fac eforturi disperate să-i ajute pe toţi cei aflaţi în nevoie. Viscolul secolului a îndoliat deja oraşul. 28 de oameni au murit doar aici, îngropaţi de vii de zăpadă.

Byron Brown, primarul oraşului Buffalo: Cei care au murit au fost găsiţi pe străzile comunităţii noastre. Au încercat să meargă pe afară în timpul furtunii, au devenit dezorientaţi şi au murit pe stradă.

Nimeni nu ştie însă câţi oameni ar mai putea fi prinşi sub troiene. Anumite zone sunt în continuare izolate.

Michael Schwartz, reporter WKBW: Zapada este peste tot şi a fost înfricoşător să ieşi şi câţiva metri în afara casei, pentru că peste tot era alb, era zăpadă. Te orbea.

Pe acelaşi subiect

Deşi vremea s-a mai îmblânzit în ultimele ore, guvernatorul a avertizat că pericolul încă nu a trecut, iar comunităţile din vestul statului trebuie să se pregătească în continuare pentru ninsoare abundentă.

Kathy Hochul, guvernatorul statului New York: Oricine declară victorie acum şi spune că e gata, trebuie să ştie că este mult prea devreme să spunem că s-a terminat. Poate că pericolul este să subestimăm. Acum nu mai este la fel de rău ca zilele trecute, dar tot e o situaţie periculoasă să ieşi din casă.

Numai că în locuinţe, oamenii nu prea mai au de niciunele: mulţi stau închişi de când a început urgia, în Ajunul Crăciunului, aşa că încep să rămână fără alimente, medicamente sau lapte praf pentru bebeluşi. Nici în magazine nu se mai găseşte mare lucru. Din cauza drumurilor blocate, reaprovizionarea s-a făcut cu greu. În plus, multe centre comeriale au fost prădate de hoţi care au lăsat în urma lor doar rafturi goale.

Situaţiile-limită provocate de vremea rea au dus şi la prietenii care poate în alte circumstanţe nu s-ar fi legat. Când Alexander Campagna a auzit o bătaie la ușă în timpul furtunii, s-a gândit că ar putea fi un vecin sau socrul său care locuiește aproape de casa lui, lângă Buffalo. Dar, în schimb, a găsit un grup de turiști sud-coreeni care aveau nevoie de lopeţi pentru a-şi scoate autocarul din nămeţi. I-a primit fără ezitare în casa familiei, la adăpost.

Sute de oameni şi-au petrecut zilele de sărbătoare blocaţi într-un restaurant

Sute de oameni şi-au petrecut zilele de sărbătoare blocaţi într-un restaurant de lângă Buffalo şi au reuşit să plece abia după 48 de ore. Partea bună a fost că nu au dus lipsă de mâncare şi nici de companie bună.

Mii de americani au așteptat în aeroporturi zborurile întârziate şi au reuşit cu greu să-și găsească bagajele în grămezile adunate.

Crăciunul a fost pur şi simplu distrus. Cel mai groaznic Crăciun. Îmi doream să nu fie aşa, a spus cineva.

”Fiul nostru ne-a lăsat aici, ca să putem să prindem zborul înapoi spre Phoenix şi totul a fost anulat”, a mai spus un călător.

Condiţiile de călătorie rămân periculoase şi în următoarele zile, în special în estul Statelor Unite, aşa că nici pentru Revelion oamenii nu sunt încurajaţi să plece la drum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Tragedii în lanț provocate de ”viscolul secolului”, în SUA. Oamenii care au ieșit din casă pe furtună s-au rătăcit și au murit înghețați pe străzi