Antena Meniu Search
x

O fostă bază militară a Armatei Roşii din Belarus a ajuns parc de distracţii

Câteva zeci de tineri îndrăzneţi din Belarus au participat la o cursă cu obstacole, pe un teren cum nu se poate găsi decât în fosta Uniune Sovietică. Este vorba de o fostă bază a Armatei Roşii, transformată în parc de distracţii cu tematică de război.

de Redactia Observator

la 07.04.2019, 13:29

Vezi și

Câteva zeci de tineri îndrăzneţi din Belarus au participat la o cursă cu obstacole, pe un teren cum nu se poate găsi decât în fosta Uniune Sovietică. Este vorba de o fostă bază a Armatei Roşii, transformată în parc de distracţii cu tematică de război. Deşi obstacolele au fost deosebit de grele, concurenţii s-au distrat de minune.

Două mici explozii au fost cel mai potrivit start pentru aşa-numita "cursă patriotică" din Belarus. Competiţia s-a desfăşurat într-o fostă bază militară, parte a sistemului de apărare al fostei Uniuni Sovietice împotriva unor eventuale invazii din Occident.

Fortificaţiile sunt cunoscute, chiar şi acum, sub numele de "Linia Stalin", dar în incintă nu mai poate fi văzut decât Lenin.

Traseul cursei patriotice a cuprins 20 de obstacole, unele inspirate chiar din instrucţia dură a soldaţilor din Armata Roşie. 

Probe desfăşurate sub foc de mitralieră

Pentru ca participanţii să se simtă, într-adevăr, ca în război, unele probe s-au desfăşurat sub foc de mitralieră, bineînţeles cu gloanţe oarbe. Cursa a trecut şi printre tancuri sau vehicule blindate.

La un moment dat, concurenţii chiar s-au târât pe sub o asemenea relicvă din al doilea război mondial.

Iar aceasta nu a fost cea mai neplăcută probă.

Premiul colectiv, primbare pe un vehicul blindat

Eforturile fiecărui competitor, bărbat sau femeie, au fost însă încurajate şi răsplătite cu ovaţii de ceilalţi.

Clasamentul a fost mai puţin important şi toţi cei care au trecut linia de sosire au primit câte o binemeritată medalie.

Cursa a avut, totuşi, şi învingători, la diferite categorii. 

Premiul colectiv a fost unul pe măsură. Li s-a dat voie să se caţere pe un vehicul blindat şi au fost plimbaţi astfel, cu viteză maximă, prin fosta bază militară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » O fostă bază militară a Armatei Roşii din Belarus a ajuns parc de distracţii