Antena Meniu Search
x

Transnistria: Tinerii care se sustrag de la serviciul militar riscă pedepse cu închisoarea

Tinerii din regiunea transnistreană care se eschivează de la serviciul militar, riscă să fie sancționați cu o amendă de aproximativ 600 dolari SUA sau cu închisoare de până la doi ani.

 Tinerii din regiunea transnistreană care se eschivează de la serviciul militar, riscă să fie sancționați cu o amendă de aproximativ 600 dolari SUA sau cu închisoare de până la doi ani.

Organizația neguvernamentală din Republica Moldova își exprimă îngrijorarea față de fenomenul înrolării forțate în structurile paramilitare ilegale din regiunea separatistă și de lipsa reacțiilor și acțiunilor din partea autorităților constituționale.

Potrivit Promo-Lex, acest lucru poate fi calificat drept privare ilegală de libertate, manifestată prin detenție în unitățile paramilitare din estul Republicii Moldova.

Un nou val de înrolare a tinerilor, cu vârste între 18 și 27 ani, de pe teritoriul controlat de regimul separatist de la Tiraspol va avea loc în perioada 1 octombrie — 31 decembrie 2015. Este vorba, în mare parte, de cetățeni ai Republicii Moldova, Federației Ruse și Ucrainei, cu domiciliul în regiunea transnistreană, care au fost citați pentru înrolare în structurile paramilitare locale.

Asociația Promo-LEX amintește că, începând cu 2007, a atras atenția, în repetate rânduri, asupra fenomenului de înrolare forțată în structurile paramilitare ilegale, precum și asupra gravelor probleme, abuzuri și încălcări ale drepturilor fundamentale, cu care se confruntă majoritatea tinerilor înrolați forțat.

Sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Transnistria: Tinerii care se sustrag de la serviciul militar riscă pedepse cu închisoarea