Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Trebuie să fiu atent să nu calc peste o maşină. Da, acolo e o maşină". Furtuna de zăpadă din SUA a "îngropat" sub troiene milioane de oameni

Furtuna istorică de zăpadă din vestul statului New York nu conteneşte. Ninsorile abundente au făcut victime, au provocat închiderea drumurilor și au dus la anularea a zeci de zboruri în ultimul weekend dinaintea Zilei Recunoștinței. Abia de săptămâna viitoare precipitaţiile se vor domoli şi situaţia ar putea reveni la normal.

de Redactia Observator

la 19.11.2022 , 21:36

"Încerc să mă întorc la uşa din spate a hotelului şi vedeţi prin ce zăpadă trec ... Mi-am uitat încălţămintea pentru zăpadă. Trebuie să fiu atent, ştiu că sună puţin ciudat ... Trebuie să fiu foarte atent ca nu cumva să calc peste o maşină. Da, acolo e o maşină", arată Mark Robinson, meteorolog.

Milioane de americani, îngropaţi în zăpezi

Americanii nu se mai întreabă unde sunt zăpezile de altădată. În mai multe oraşe, ninsoarea abundentă a blocat drumurile şi oamenii se luptă de la o oră la alta cu nămeţii. Doi bărbaţi au făcut infarct în comitatul Erie din New York, după ce s-au chinuit să cureţe zăpada din jurul caselor.

Vezi și

"Poate fi foarte, foarte periculos pentru unele persoane, oameni care au tensiune mare, oameni care au orice fel de istoric de probleme cardiace să iasă şi să cureţe zăpada cu lopata, mai ales acum, când zăpada este atât de grea", spune Gale Burstein, comisar pentru Sănătate.

Pe acelaşi subiect

O clădire din SUA s-a dărâmat parţial sub troiene

Stadionul echipei de fotbal american Buffalo Bills, cu o capacitate de peste 70.000 de locuri, a fost în întregime acoperit de zăpadă. Cel puţin o clădire s-a dărâmat parţial sub greutatea omătului. Iar şoferii care au ignorat avertismentele meteorologilor au rămas blocaţi în troiene. 

Furtuna timpurie de zăpadă este urmare a aşa-numitului "efect de lac". Aerul relativ cald de deasupra Marilor Lacuri, dintre Statele Unite şi Canada, intră în contact cu cel glacial, venit dinspre Arctica. Explicaţiile nu îi liniştesc prea mult pe cei care se confruntă direct cu gerul, ninsoarea şi consecinţele lor. "Sper doar ca oamenii care merg cu autobuzul sau cei fără adăpost, care stau afară, să aibă resursele necesare pentru a supravieţui furtunii şi pentru a trece prin ea cu bine", spune Zaria Black, locuitoare din Ohio. 

Zeci de zboruri care soseau și plecau de pe Aeroportul Internațional Buffalo Niagara au fost anulate. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » "Trebuie să fiu atent să nu calc peste o maşină. Da, acolo e o maşină". Furtuna de zăpadă din SUA a "îngropat" sub troiene milioane de oameni