Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Trei oligarhi ruşi au fost găsiţi morţi în ultimele săptămâni. Ipotezele luate în calcul

Războiul din Ucraina îi atinge tot mai mult pe oligarhii ruşi. Şi nu doar financiar. În ultima perioadă au fost două cazuri de crimă şi apoi sinucidere în rândul bogaţilor Rusiei. Aparent fără vreun motiv. Una dintre bănuieli e că ar fi vorba de sancţiunile impuse în urma războiului. Ieri, un institut militar de cercetare din Rusia a luat foc. Nici aici nu a fost făcută publică vreo cauză oficială. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 23.04.2022 , 12:26

În materialul video sunt prezentate imagini din oraşul rusesc Tver, de la un institut militar de cercetare. Inclusiv de aici pleacă arme folosite în războiul din Ucraina. Trei etaje ale clădirii au fost complet distruse. Cel puţin şapte oameni au murit, 25 au fost răniţi, iar zece încă sunt daţi dispăruţi. 

Deocamdată nu spune nimeni oficial care a fost cauza incendiului. De altfel, nu e singura necunoscută din această perioadă. Mai multe decese printre oligarhii ruşi sunt cel puţin discutabile. Se suspectează chiar că ar avea legătură cu sancţiunile impuse de Occident.

"Continuăm să analizăm situaţia şi luăm în considerare sancţiuni suplimentare", a afirmat Jen Psaki, secretarul de presă de la Casa Albă, întrebată dacă SUA plănuiesc noi sancţiuni împotriva Rusiei, asupra mai multor oligarhi. Iar asta pare să aducă sfârşitul magnaţilor Rusiei. 

Vezi și

Vladislav Avaev, mort alături de soţie şi fiică

Pe acelaşi subiect

Vladislav Avaev, fostul vicepreşedintele al companiei bancare Gazprombank, a fost găsit mort în apartamentul său de 2,3 milioane de dolari din Moscova. Lângă el se aflau soţia acestuia, Yelena şi fiica cea mică, Maria, în vârstă de 13 ani. Anchetatorii ruşi spun că oligarhul şi-ar fi ucis fiica şi soţia, iar apoi şi-a pus capăt zilelor, în condiţiile în care l-au găsit cu o armă în mână.

Vicepreședintele Novotek: caz tras la indigo

Cu o avere estimată de 330 de milioane de dolari, Sergey Protosenya a fost găsit spânzurat în faţa vilei sale de pe Costa Brava, din Spania. Fără nicio explicaţie şi fără niciun bilet de adio. La fel ca Avayev, şi Protosenya şi-ar fi ucis soţia şi copilul înainte de a se omorî.

Oligarh rus, găsit spânzurat în garaj

Nu sunt singurele două cazuri care au ridicat numeroase semne de întrebare cu privire la soarta oligarhilor ruşi. La începutul lunii martie, Mikhail Watford, magnat în domeniul petrolului, a fost găsit mort la conacul său de peste 20 de milioane de dolari din Virginia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Trei oligarhi ruşi au fost găsiţi morţi în ultimele săptămâni. Ipotezele luate în calcul