Antena Meniu Search
x

Turismul din California, mistuit de flăcări. Paradisul vinurilor de la Napa Valley pierde miliarde de dolari

Incendiile din California au distrus podgorii importate. Napa Valley, locul unde strugurii sunt foarte preţioşi, se zbate să supravieţuiască dezastrului.

Vezi și

Incendiile tot mai puternice din statul american California au distrus podgorii importate. Napa Valley, locul unde strugurii sunt foarte preţioşi, se zbate să supravieţuiască dezastrului. Un imperiu al gusturilor rafinate, regiunea ar putea pierde milioane de turişti şi miliarde de dolari.

Podgorii celebre în lume şi în spatele cărora se află sute de ani de istorie au fost mistuite în incendiile de vegetaţie din California. Flăcările le-au dat o lovitură masivă regiunilor viticole din statul american. Sute de mii de locuri de muncă ar putea dispărea. Turismul bahic este şi el în pericol.

Napa Valley este comparată cu regiunea franceză Bordeaux, un simbol în lumea vinurilor de calitate. Mutilată de foc, industria viticolă de aproape 60 de miliarde de dolari din California se îndreaptă spre zile negre.

Nu a mai rămas nimic în picioare. Toţi pereţii, toate acoperişurile au dispărut, povesteşte Raymond Signorello, proprietarul unei podgorii.

Din cauza fumului, calitatea strugurilor scade. Aşa că fructele care supravieţuiesc focului vor fi imposibil de folosit. 

California este al patrulea cel mai mare producător de vin din lume. Aproape 24 de milioane de turişti vizitează anual cramele din acest stat, iau masa în restaurante lăudate şi se cazează în hoteluri de cinci stele care le oferă servicii şi privelişti de neuitat. Din cauza incendiilor de vegetaţie imposibil de stăpânit până acum, turismul din California ar putea ajunge în impas, pentru că focul a distrus inclusiv hoteluri.

California se află în pericolul de a pierde 7 miliarde de dolari, bani proveniţi din turismul aflat într-o competiţie continuă pentru atenţia vizitatorilor. Aproape 10 mii de pompieri încearcă să stăvilească flăcările care până acum au luat viaţa a peste 30 de oameni.      

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Turismul din California, mistuit de flăcări. Paradisul vinurilor de la Napa Valley pierde miliarde de dolari