Antena Meniu Search
x

Galerie foto 60 de ani de închisoare pentru ucigaşul rapperului Nipsey Hussle. Înainte să fie ucis, acesta îl acuzase pe criminal că e un "turnător"

Rapperul californian Nipsey Hussle a fost împuşcat de la mică distanţă în 2019, în Los Angeles, de membrul unei bande din care făcuse parte şi el în trecut. Ucigaşul a fost condamnat miercuri la 60 de ani de închisoare.

de Redactia Observator

la 23.02.2023, 10:05

Eric Holder, în vârstă de 32 de ani, recunoscuse în timpul procesului său că l-a ucis pe Nipsey Hussle, o stea în ascensiune a muzicii rap americane. El a declarat însă că a acţionat "sub imboldul momentului", fără să-şi planifice gestul.

Aceasta este o versiune asupra faptelor cu care juriul nu a fost însă de acord în timpul procesului său. În iulie anul trecut, juraţii l-au găsit vinovat de comiterea unui asasinat, considerând astfel că a fost un act premeditat, potrivit Agerpres. Miercuri, judecătorul l-a condamnat pe Eric Holder la o pedeapsă minimală de 25 de ani de închisoare pentru crimă, la care se adaugă alţi 25 de ani pentru utilizarea unei arme de foc. De asemenea, el a primit încă 10 ani de închisoare pentru că a împuşcat şi a rănit alţi doi bărbaţi care se aflau în apropiere.

Stevie Wonder şi Snoop Dogg, omagiu după moartea rapperului

Moartea lui Nipsey Hussle în martie 2019, la vârsta de 33 de ani, a emoţionat profund opinia publică din Statele Unite. După tragedie, numeroase vedete, printre care Stevie Wonder şi Snoop Dogg, i-au adus un omagiu rapperului care era foarte apreciat în universul muzicii hip-hop. Zeci de mii de persoane au participat la o ceremonie de comemorare la Los Angeles, în cadrul căreia a fost citit şi un mesaj din partea fostului preşedinte american Barack Obama.

În pofida faptului că şi-a înfiinţat propriul magazin de haine într-un cartier din sudul oraşului Los Angeles în care a crescut, Nipsey Hussle a rămas legat de lumea bandelor în care s-a format. Ucigaşul său, Eric Holder, era membru al bandei "Rollin 60s Crips", din care făcuse parte şi rapperul.

Motivul pentru care s-a ajuns la crimă

Înainte de a muri, artistul l-a confruntat pe ucigaşul său, vorbindu-i despre zvonurile potrivit cărora ar fi fost un "turnător". La proces, procurorul a declarat că ucigaşul a avut "destul timp pentru a-şi premedita" fapta.

Nipsey Hussle, născut cu numele de Ermias Asghedom într-o familie originară din Eritreea, a fost recompensat postum cu două premii Grammy în 2020, pentru piesele sale "Racks in the Middle" şi "Higher".

În august anul trecut, el a primit, de asemenea, o stea pe bulevardul Walk of Fame din Hollywood. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » 60 de ani de închisoare pentru ucigaşul rapperului Nipsey Hussle. Înainte să fie ucis, acesta îl acuzase pe criminal că e un "turnător"