Antena Meniu Search
x

Video Ucraina nu va mai primi două batalioane complete de tancuri Leopard 2

Rusia continuă bombardamentele în estul Ucrainei. Trei oameni au murit în regiunea Doneţk în urma unui atac cu rachete, iar alţi 11 au fost grav răniţi. Tot ieri, Kievul a fost în alertă după ce şase baloane, despre care se crede că ar aparţine ruşilor, au fost depistate pe cer. Comisia Europeană a anunţat deja cel de-al zecelea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei ce va viza bunuri industriale și tehnologie. 

de Redactia Observator

la 16.02.2023, 07:42

Vezi și

Bahmut rămâne principala scenă a bombardamentelor ruseşti. Iar în oraşul Pokrovsk, trei oameni au murit, iar alţi 11 au fost grav răniţi după atacuri cu rachete. 

În acelaşi timp, apărarea antiaeriană a Ucrainei a fost activată împotriva a ceea ce pare a fi un atac mai puţin obișnuit al Rusiei, cu baloane militare. Şase astfel de aparate de zbor au fost reperate numai deasupra capitalei, iar majoritatea au fost doborâte.

Comisia Europeană a anunţat al zecelea pachet de sancţiuni la adresa Rusiei

Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene: Propunem noi interdicții de export în valoare de peste 11 miliarde de euro pentru a priva economia rusă de tehnologie și bunuri industriale critice.

Pe acelaşi subiect

Asta înseamnă că nicio ţară membră a Uniunii Europene nu va mai putea vinde Rusiei electronice, vehicule, componente pentru maşini, avioane sau armament, materiale de construcţie, antene şi macarale. Oficialii de la Bruxelles vor să impună sancţiuni şi producătorilor iranieni de drone, care fac livrări Moscovei.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: Scopul acestui război nu este ascuns, nu este doar de a învinge Rusia pe câmpul de luptă, de a distruge economia Rusiei, ci de a crea un "cordon sanitar" care să o transforme într-un paria.

Între timp, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a anunţat că Ucraina nu va mai primi două batalioane complete de tancuri Leopard 2. Doar Germania și Portugalia au promis să trimită versiunea A6 a tancurilor de luptă Leopard 2, cu 14 tancuri promise de Berlin și trei de guvernul portughez. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Ucraina nu va mai primi două batalioane complete de tancuri Leopard 2