Antena Meniu Search
x

Ucraina, ocolită de avioane după ce Rusia a pornit războiul: cum arată spaţiul aerian din estul Europei. Avertisment primit de piloţi

Conflictul dintre Rusia şi Ucraina, care a ars mocnit săptămâni în şir, a explodat joi odată cu discursul preşedintelui Vladimir Putin, iar temerile cu privire la bombardamentele din estul Europei ţin la distanţă avioanele comerciale. Un site de monitorizare a zborurilor a publicat o hartă ce surprinde "golul" rămas deasupra Ucrainei, Belarusului şi Mării Negre.

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 19:22

Spaţiul aerian, pustiu deasupra Ucrainei
Spaţiul aerian, pustiu deasupra Ucrainei - ADSBexchange

Deasupra Ucrainei nu mai circulă niciun avion. Se vede clar pe harta publicată de site-ul de monitorizare a zborurilor ADS-B Exchange, unde spaţiul aerian al ţării invadate de ruşi, dar şi cel al Belarusului şi al Mării Negre rămâne liber, spre deosebire de restul Europei.  

Niciun zbor comercial deasupra Ucrainei

Operatorii de zbor ocolesc teritoriile din zona de risc a conflictului dintre Rusia şi Ucraina, împânzind în schimb spaţiul aerian al statelor din jur, inclusiv al României. În acest moment, cursele de pasageri pe deasupra Ucrainei şi Republicii Moldova, cu destinaţia Rusia (sudul şi alte câteva zone ale ţării) sunt restricţionate, relatează CNN. Piloţii au fost avertizaţi că "spaţiul aerian al Ucrainei e închis circulaţiei civile, din cauza invaziei ţării de către Federaţia Rusă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ucraina, ocolită de avioane după ce Rusia a pornit războiul: cum arată spaţiul aerian din estul Europei. Avertisment primit de piloţi