Antena Meniu Search
x

Ucraina, recunoscătoare pentru "paşii curajoşi" făcuţi de SUA, dar cere și mai mult armament. Kiev: "Trebuie sparte încă multe tabuuri"

La mai puţin de o săptămână de la vizita istorică a lui Volodimir Zelenski în SUA, un oficial ucrainean a cerut avioane de luptă occidentale şi nave de război pe lângă tancuri, într-un interviu acordat DPA, în urma angajamentului SUA de a oferi sisteme de apărare aeriană Patriot. "Avem nevoie urgent de tancuri occidentale, avioane de luptă, nave de război, lansatoare multiple de rachete, muniţie", a precizat viceministrul de externe ucrainean, Andri Melnik, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 26.12.2022, 15:17

Ucraina, recunoscătoare pentru "paşii curajoşi" făcuţi de SUA, dar cere și mai mult armament. Kiev: "Trebuie sparte încă multe tabuuri"
Ucraina, recunoscătoare pentru "paşii curajoşi" făcuţi de SUA, dar cere și mai mult armament. Kiev: "Trebuie sparte încă multe tabuuri" - Profimedia Images

Ucraina este foarte recunoscătoare pentru "noii paşi curajoşi" făcuţi de Statele Unite, a declarat Melnik, citat luni de DPA. "Dar este clar: trebuie sparte încă multe tabuuri. Avem nevoie urgent de tancuri occidentale, avioane de luptă, nave de război, lansatoare multiple de rachete, muniţie", a precizat el.

Aceasta a fost singura sa urare de Crăciun, potrivit fostului ambasador ucrainean în Germania. Altfel războiul s-ar prelungi şi ar aduce mai multă suferinţă, moarte şi devastare pentru Ucraina, a adăugat Melnik.

Melnik: Putin îşi pregăteşte armata pentru un război foarte lung

Potrivit lui Melnik, preşedintele rus Vladimir Putin îşi pregăteşte armata şi cetăţenii pentru un război foarte lung, mobilizând toate resursele disponibile.

Pe acelaşi subiect

"Ucrainenii sunt gata să lupte pentru eliberarea patriei lor, inclusiv Crimeea, atât timp cât respirăm. Asta e sigur, indiferent ce vor face partenerii noştri", a adăugat el.

Melnik a respins negocierile cu Rusia, numind declaraţiile Kremlinului privind o aparentă disponibilitate de a negocia o "cacealma pură".

El a exclus categoric posibilitatea renunţării de către Ucraina la orice parte a teritoriului său. "Acest lucru este inacceptabil pentru Kiev. Nu o să se întâmple niciodată", a spus Melnik.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Ucraina, recunoscătoare pentru "paşii curajoşi" făcuţi de SUA, dar cere și mai mult armament. Kiev: "Trebuie sparte încă multe tabuuri"