Antena Meniu Search
x

Video Ucraina se aşteaptă la o ofensivă rusească fără precedent. Putin i-ar fi dat ordin lui Şoigu să cucerească Kievul

Ucraina se aşteaptă la o ofensivă rusească fără precedent în următoarele zile. Vizate ar fi regiunile Donețk și Lugansk. Pentru moment, zona oraşului Bahmut rămâne locul unde se duc cele mai violente lupte. Sute de soldaţi din ambele tabere mor aici zilnic. 

de Redactia Observator

la 06.02.2023, 21:13

Vezi și

Realitatea de zi cu zi a Bahmutului este tulburătoare. La fiecare câteva minute, explozii puternice se aud în fiecare colţ al oraşului. O jurnalistă din Kiev, venită să ia interviuri soldaţilor de pe front, tresare de fiecare dată, în timp ce interlocutorii ei continuă să vorbească, netulburaţi de zgomotele înfiorătoare. 

Cel puţin 500 de militari din ambele tabere mor sau sunt grav răniţi în fiecare zi, în Bahmut

Ucraina se aşteaptă ca ofensiva Rusiei să se intensifice. Oficialii de la Kiev susţin că, în următoarele zece zile, Putin plănuieşte să atace cu toate forţele, profitând de timpul rămas până la venirea tancurilor livrate de membrii NATO. 

Momentul este unul delicat pentru Kiev. Preşedintele Zelenski ar urma să îl înlocuiască pe ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, cu Kirilo Budanov, şeful serviciului de spionaj al armatei ucrainene. Budanov are la 37 de ani gradul de general maior. 

Pe acelaşi subiect

Oleksii Reznikov, Ministrul Apărării din Ucraina: Decizia legată de cine să fie ministrul Apărării îi aparţine unui singur om, care, conform constituţiei, este comandantul şef şi preşedintele ţării, adică Volodimir Zelenski. 

Remanierea ar urma în urma scandalului de corupţie de la vârful ministerului, în urma achiziţiilor pentru hrana soldaţilor. Până la o decizie oficială, Reznikov asigură poporul ucrainean că membrii comunităţii internaţionale vor continua să ajute ţara cu tot ce va avea nevoie în războiul cu Rusia. 

Oleksii Reznikov, Ministrul Apărării din Ucraina: Avem de toate. Rămâne să mai primim doar avioane. Aici pot să fiu optimist, vom primi şi avioane. 

La Kremlin, Putin i-ar fi dat ordin lui Serghei Şoigu, ministrul Apărării, să facă un nou plan de cucerire a Kievului. Se pare că preşedintele rus nu a renunţat la dorinţa de a ocupa capitala Ucrainei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Ucraina se aşteaptă la o ofensivă rusească fără precedent. Putin i-ar fi dat ordin lui Şoigu să cucerească Kievul