Antena Meniu Search
x

Video Ucrainenii ar fi capturat un maior rus, în raidul peste Nipru. Ofițerul, filmat când ar fi indicat pe hartă pozițiile trupelor rusești

Război în Ucraina. Regiunea ucraineană Herson este astăzi în doliu, după ce ieri şapte oameni şi-au pierdut viaţa în urma atacurilor Rusiei. Printre victime, o întreagă familie: părinţii şi doi copii, între care un nou-născut. Lupte sângeroase continuă şi pe front. Terenurile minate de invadatori par de netrecut şi totuşi, ruşii încep să admită că forţele ucrainene cuceresc pas cu pas noi poziţii

de Redactia Observator

la 14.08.2023, 08:39

Vezi și

Mai multe sate din regiunea Herson au fost ţinta bombelor şi rachetelor ruseşti. Iar într-unul din ele a pierit o fetiţă venită pe lume cu doar 23 de zile în urmă. Părinţii şi fratele său de 12 ani au fost şi ei ucişi. În alt sat şi-au pierdut viaţa doi bărbaţi, între care un preot. Bilanţul tragic al întregii zile este de şapte morţi şi 13 răniţi. Astăzi, la Herson este zi de doliu. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Pretutindeni, luptătorii noştri ripostează la teroarea ocupanţilor. Nu trebuie să treacă nicio singură zi fără ca răul rusesc să simtă răzbunarea noastră, total justificată. 

Ofițer rus, filmat când ar fi indicat pozițiile trupelor rusești, după capturare

În aceeaşi regiune, forţele ucrainene au efectuat de curând un raid pe malul estic al Niprului. Nu s-au dat, atunci, detalii dar acum s-a aflat că au fost capturaţi mai mulţi militari ruşi, între care un maior, comandant de batalion. Au apărut imagini filmate în care ofiţerul prizonier pare să indice, pe hartă, poziţiile trupelor ruseşti. Iar în alt film, câţiva soldaţi ruşi prizonieri declară că au fost trimişi, aproape neinstruiţi, pe front şi lăsaţi acolo fără destulă hrană şi apă. Saiturile propagandei ruse recunosc acum că ucrainenii menţin cel puţin două capete de pod pe malul estic al Niprului, sub focul constant al artileriei. 

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Ucrainenii sunt oameni extrem de îndrăzneţi şi curajoşi. Ştim că libertatea este nepreţuită şi ştim cum să o apărăm.

Ucraina a devenit cea mai minată țară din lume

Mai la nord, în regiunile Doneţk şi Zaporojie, ucrainenii încearcă să străpungă prima din cele trei linii fortificate de apărare ale ruşilor, potrivit unuia din liderii separatişti. Cel mai mare obstacol sunt, însă, terenurile minate. Ucraina este cea mai minată ţară din lume, iar în unele sectoare ocupanţii au îngropat cinci mine pe metru pătrat, declară ministrul ucrainean al apărării pentru ziarul Guardian. El cere aliaţilor occidentali echipamente şi instrucţie pentru deminare, mai ales că geniştii ucraineni sunt ţinta cea mai preţuită de lunetiştii ruşi. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Arme pentru luptătorii noştri, sprijin pentru statul nostru şi tragerea la răspundere, după lege, a teroriştilor ruşi. Ucraina, cu siguranţă, va învinge! 

Războiul ameninţă să cuprindă şi Marea Neagră

Rusia afirmă că una din navele lor a tras focuri de avertisment pentru a opri un cargou ce se îndrepta spre gurile Dunării. Un comando rusesc adus de un elicopter ar fi inspectat vasul, înainte de a-l lăsa să plece. Dar ucrainenii spun că armata rusă minte: nu ar fi existat nici focuri de avertisment, nici inspecţie, ci doar ameninţări prin radio. Iar cargoul nici nu ar fi oprit, ci doar şi-ar fi schimbat temporar cursul spre apele turceşti, pentru a ajunge apoi în portul Izmail de pe braţul Chilia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii ar fi capturat un maior rus, în raidul peste Nipru. Ofițerul, filmat când ar fi indicat pe hartă pozițiile trupelor rusești