Antena Meniu Search
x

Comandantul Marinei germane şi-a dat demisia după ce a declarat că Putin merită respect, iar Crimeea "e pierdută definitiv"

Viceamiralul Kay-Achim Schönbach a demisionat din funcţia de comandant al marinei germane. Schönbach a declarat public că Vladimir Putin merită respect şi că Ucraina a pierdut definitiv peninsula Crimeea. Punctul său de vedere şi-a atras numeroase critici, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 24.01.2022, 14:45

Comandantul Marinei germane şi-a dat demisia după ce a declarat că Putin merită respect, iar Crimeea "e pierdută definitiv"
- Profimedia

„I-am cerut ministrului Apărării, Christine Lambrecht să mă elibereze din atribuţiile mele cu efect imediat. Ministrul a acceptat cererea mea”, a declarat viceamiralul Kay-Achim Schoenbach. În timpul unei vizite în India la Institutul de Studii şi Analiză a Apărării „Manohar Parrikar”, viceamiralul german a susţinut că Putin „probabil” merită respect pentru acţiunile sale din Ucraina şi cea din urmă ar trebui să accepte peninsula Crimeea ca fiind pierdută definitiv.

„Ceea ce îşi doreşte cu adevărat Putin este respect. Să acorzi cuiva respect implică un cost redus sau poate deloc. Este uşor să-i acorzi respectul pe care îl cere şi probabil îl merită. Rusia este o ţară cu o istorie veche şi importantă”, a declarat Schönbach. Schönbach a subliniat că „Peninsula Crimeea a dispărut: nu se va întoarce niciodată: acesta este un fapt”.

Guvernul german nu a făcut nicio declaraţie oficială

Guvernul german nu a făcut nicio declaraţie oficială, deşi s-a distanţat de punctul de vedere al lui Schönbach printr-un purtător de cuvânt al Ministerului German al Apărării. „Conţinutul şi alegerea cuvintelor din timpul prelegerii susţinute de viceamiralul Kay-Achim Schönbach nu corespund în niciun caz cu poziţia oficială a Ministerului Federal al Apărării”, a declarat interpusul ministerial.

Comentariile laudative ale comandantului Marinei germane au contrazis în mod direct politica oficială a UE şi SUA. Washingtonul şi aliaţii săi afirmă că anexarea peninsulei Crimeea de către Moscova în 2014 a fost inacceptabilă şi trebuie redată Ucrainei. Sâmbătă, Ministerul de Externe al Ucrainei a declarat că l-a convocat pe ambasadorul german Anka Feldhusen pentru a sublinia „inacceptabilitatea categorică” a comentariilor lui Schönbach, care şi-a cerut scuze prin intermediul contului de Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Comandantul Marinei germane şi-a dat demisia după ce a declarat că Putin merită respect, iar Crimeea "e pierdută definitiv"